Ponedjeljak, 04. Svibanj, 2015
1_sibenik.jpg 3sIRcro.jpg 1cestitka.jpg

Izvješće sa redovite sjednice Europske udruge medicinskih specijalista  (U.E.M.S

prof. dr.sc. Adrijana Vince, prim. Katarina Sekelj- Kauzlarić dr.med., prof.dr.sc. Željko Krznarić, prof.dr.sc. Nada Čikeš

Ovogodišnja travanjska sjednica Vijeća najveće udruge liječnika specijalista Europe, održana je u Bruxellesu 10. i 11. travnja, a najvažniji događaj tijekom tog okupljanja delegata iz tridesetak  zemalja bilo je otvorenje Doma liječnika Europe (Domus Medica Europea- DME) i preseljenje ureda UEMS-a na novu adresu ( Rue de l Industrie, 24) . Delegaciju Hrvatskog liječničkog zbora predvodio je predsjednik prof.dr. sc. Željko Krznarić, dok su članice delegacije bile prof. dr. sc. Adriana Vince kao delegat Europske sekcije za infektologiju pri UEMS-u, prof. dr. sc.Nada Čikeš kao delegat Europskog odbora za reumatologiju pri UEMS-u te prim.

Opširnije

HLZ knjiga

HLZ povjesnica

ZBORNIK SMJERNICA

KNJIGA

Radno vrijeme

TAJNIŠTVO

- Svaki dan od 8,00 – 13,00
i od 17,00 – 19,00 sati

- Informacije telefonom 01/4693-300 svaki dan od

9,00 – 12,00
i od 17,00 – 19,00 sati

tajnistvo@hlz.hr

RAČUNOVODSTVO:

- PONEDJELJAK, UTORAK, SRIJEDA, ČETVRTAK

Od 8,00 – 13,00
i od 17,00 – 19,00 sati

- PETAK

Od 8,00 – 13,00

- Informacije telefonom 01/4693-302

PONEDJELJAK, UTORAK, SRIJEDA, ČETVRTAK

Od 9,00 – 12,00
i od 17,00 – 19,00 sati

PETAK

Od 9,00-12,00

racun@hlz.hr

Bank information:

Bank account:
Zagrebačka banka d.d.
Savska c. 60
10000 Zagreb

SWIFT:
ZABAHR2X
IBAN
KUNSKI: 
HR7423600001101214818
DEVIZNI:
HR5423600001500270074
OIB:
60192951611

OBILJEŽENA 141. OBLJETNICA HRVATSKOGA LIJEČNIČKOG ZBORA


U subotu, 28. veljače održana je Skupština Hrvatskoga liječničkog zbora. Otvorio ju je „Pjevački zbor liječnika iz Rijeke“ izvođenjem himne Republike Hrvatske te nekolicine tradicionalnih narodnih pjesama i klapskih napjeva iz područja Rijeke i Kvarnera.

Opširnije

 

Simpozij akademika u HLZ-u

prof.dr.sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu akademik Davor Miličić, dekan Medicinskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu akademik Theodor Wickerhauser prof.dr.sc. Željko Krznarić, predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora akademik Slobodan Vukičević

Treću godinu zaredom u prostorima Hrvatskog liječničkog doma, a u suradnji Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 25. veljače održan je simpozij pod temom: „Akademici u Hrvatskom liječničkom zboru“.

Moderatori skupa bili su akademik Marko Pećina i prof.dr.sc. Željko Krznarić, a po programu predavanja su održali akademik Theodor Wikerhauser sa temom „Manje poznati paraziti uzročnici zoonoza“; akademik Slobodan Vukičević sa temom „OSTEOGROW – novi lijek za regeneraciju kostiju“; te akademik Davor Miličić sa temom „Umjetno srce i mehaničke crpke za cirkulacijsku potporu“.

Sam simpozij završen je raspravom i zaključkom da je želja i nada prisutnih da se simpozij nastaviti održavati i u nadolazećim godinama te postupno prerasti u tradicionalnu suradnju HLZ-a i HAZU-a.

 

Poštovani članovi i članice Hrvatskog liječničkog zbora,

S obzirom na predstojeći tradicionalni, humanitarni Liječnički bal koji se održava u subotu 28.02.2015. možete pogledati kratki video najznačajnijih isječaka prošlogodišnjeg Liječničkog bala.

Opširnije

 

VAŽNA OBAVIJEST!

DOPUNA IZJAVE SUKLADNO ZAHTJEVU iFI-ja.

„Potaknuti brojnim upitima članova HLZ-a, a glede intenzivirane aktivnosti predstavnika farmaceutskih kompanija i traženja potpisa na ugovore o suradnji i eventualnog individualnog prikazivanje iste na web stranica farmaceutskih kompanija dana 10. veljače 2015. godine, u velikom salonu Hrvatskog liječničkog doma sastali su se članovi Upravnog vijeća Inovativne farmaceutske inicijative (IFI) u sastavu: mr. pharm. Karolina Matić, predsjednica, gdin. Sani Pogorilić, izvršni direktor, gdin. Damir Nevjestić, gđa. Rina Musić, mr.pharm., dr. Željko Miličević, dr. Nataša Kličko sa članovima Izvršnog odbora HLZ-a, prof. dr.sc. Željko Krznarić, predsjednik, prof.dr.sc. Boris Brkljačić, prvi dopredsjednik, prof.dr.sc. Adriana Vince predsjednica Stručnog Savjeta, prof.dr.sc. Davor Štimac, te dr. Tomislav Božek glavni tajnik.
Tema održanog sastanka bila je Kodeks o objavljivanju podataka o prijenosu vrijednosti od strane proizvođača lijekova u korist zdravstvenih radnika i zdravstvenih organizacija.
Sukladno predmetnom kodeksu, proizvođači lijekova - članovi EFPIA (IFI) biti će pod obvezom objavljivati imena zdravstvenih radnika i nazive zdravstvenih organizacija kojima su isplatile naknadu ili izvršile prijenos drugih koristi, odnosno vrijednosti. Navedeni kodeks, tj. obveza koju nameće udruga EFPIA/IFI/ nije zakonska obveza, ne postoji zakonska regulativa u Republici Hrvatskoj, a niti direktiva iz EU.
Sastanak je protekao u pozitivnoj atmosferi. Na žalost nije došlo do potpunog suglasja te nije potpisan nikakav dokument o suradnji IFI-a i HLZ-a. Izvršni odbor HLZ-a zaključio je na temelju obavljenih razgovora da se podaci do daljnjega prikazuju i objavljuju kao skupno, agregirano izvješće, a bez navođenja imena liječnika kojima su prenesene vrijednosti od strane proizvođača lijekova. I to samo za one liječnike koji takav dokument opće žele i potpisati.
Uzimajući u obzir okolnosti podneblja u kojem živimo, do daljnjega individualno izvješćivanje podataka vezanih uz prijenos vrijednosti, trebalo bi se odnositi samo na liječnike koji na to izričito zahtijevaju. Ovo je stav IO HLZ-a na temelju dostupnih informacija iz domaćih i međunarodnih izvora.
S obzirom na pristigle reakcije liječnika kao i naknadno upućene komentare IFI-a, Hrvatski liječnički zbor nastavit će svesrdnu suradnju sa Upravom IFI-a u cilju dodatnih poboljšanja, a u interesu sveukupnog hrvatskog lIječništva“.

 

Stranica 1 od 9

Obavijesti

Top članak

Poštovani i cijenjeni članovi Hrvatskog liječničkog zbora, Obavještavamo Vas da je proveden natječaj vezan uz dostavu neobveznih ponuda turističkih agencija radi poslovne suradnje u pružanju usluga organizacije stručnih skupova Hrvatskog liječničkog zbora. Natječaj je trajao do 31. prosinca 2014. Hrvatski liječnički zbor je sklopio opći ugovor o poslovnoj suradnji s onim agencijama koje su ispunile uvjete iz Poziva, Zakona o pružanju usluga u turizmu („NN“ 68/07, 88/10, 30/14, 89/14) i drugih pozitivnih propisa. Hrvatski liječnički zbor je do sad sklopio opći ugovor o poslovnoj suradnji sa 42 agencije. Zbog logističkih propusta popis se ažurirao do kraja ožujka. Popis agencija s kojima je sklopljen ugovor je naveden abecednim redom i nalazi se OVDJE.

Više...

Događanja

Top članak

HRVATSKI LIJEČNIČKI ZBOR – PODRUŽNICA SPLIT Poziva Vas na stručna predavanja: „LIJEČNICI U POVJESTI SPLITA“ Predavač: Doc. prim. dr. sc. Ivo Jurić, dr. med., dječji kirurg KBC Split ponedjeljak, 27. travnja 2015 godine u 18,00 sati Gradska knjižnica „Marko Marulić“, ul. Slobode 2, Split „KRONIČNA TRAUMATSKA ENCEFALOPATIJA ZBOG KONTAKTNIH SPORTOVA“ Predavač: Primarius Marija Meštrović, dr. med., neuropedijatar KBC Split ...

Više...

Dvorane

Top članak

OPREMLJENOST VELIKE DVORANE -160 sjedaćih mjesta -7 mjesta predsjedništva sa govornicom -PC (za audio/video i PowerPoint projekcije), projektor, platno, grafoskop -razglas s 5 fiksnih i 2 bežična...

Više...

(od 06.05.2014.) 1.STRUČNA DRUŠTVA HLZ-A   Velika dvorana redovno radno vrijeme (8,00-19,00)  1 sat 150,00 Knjižnica redovno radno vrijeme  1sat 65,00 Mala dvorana   1 sat 100,00...

Više...

LinkoviIz rada Stručnih društava

  • 1
  • 2
  • 3

Iz podružnica