Nedjelja, 30. Travanj, 2017
2-hdelbanner2.jpg espen.png nmdpd2016.jpg b-HRD2015-poziv-F.jpg 1-futurbanner.png

Gostovanje predsjednika HLZ-a prof.dr.sc. Željka Krznarića i predsjednice Stručnog savjeta HLZ-a prof.dr.sc. Adriane Vince na HRT-u u emisiji Društvena mreža 14.09.2015.

 

Glavni odbor Hrvatskoga liječničkog zbora

Povjerenstvo za odličja i priznanja Hrvatskoga liječničkog zbora

Raspisuje

NATJEČAJ

Za odličja i priznanja Hrvatskoga liječničkog zbora u 2015. godini

Na temelju Pravilnika o odličjima i priznanjima Hrvatskoga liječničkog zbora, prihvaćenog 20. rujna 2005. godine, prijedlozi podružnica i stručnih društava Hrvatskoga liječničkog zbora za odličja i priznanja Zbora dostavljaju se Glavnom odboru HLZ-a, Povjerenstvo za odličja i priznanja najkasnije do 31. listopada 2015. godine, s ispunjenim Upitnikom za predlaganje odličja za svakog predloženog člana. Kasnije pristigli i nepotpuni prijedlozi neće se uzeti u razmatranje.

Odličja i priznanja bit će prihvaćena i objavljena na 124. godišnjoj skupštini Hrvatskoga liječničkog zbora 27. veljače 2016. godine.

Upitnici za predlaganje odličja mogu se podići u Tajništvu HLZ-a u Zagrebu

i na web- stranici HLZ-a: www.hlz.hr


Posebna Rektorova nagrada Ljetnoj školi hitne medicine u Dubrovniku

Ljetna škola hitne medicine u Dubrovniku projekt je u organizaciji EMSA-e Zagreb i Studentske sekcije HLZ-a koji se održava već 12 godina za redom. Cilj škole je učenje i vježbanje osnovnih vještina potrebnih u hitnoj medicini i prvoj pomoći kroz 5 radionica (osnovne kirurške vještine i tečaj šivanja, trauma radionice i scenariji, traumatska ozljeda mozga, hitna stanja u predijatriji),  različitih predavanja i ILS tečaj Europskog reanimatološkog društva. Školu je kroz godine uspješno pohađalo stotine studenata medicine iz Europe i svijeta.

Opširnije

SJEDNICA GLAVNOGA ODBORA I DODJELA ODLIČJA HRVATSKOGA LIJEČNIČKOG ZBORA

Na samome početku sjednice Glavnoga odbora, održane u subotu 13. lipnja, predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora prof. dr. sc. Željko Krznarić predstavio je opširno izvješće o događajima između dviju sjednica. Posljednja sjednica Glavnoga odbora održana je 28. veljače ove godine, a u međuvremenu je održano i 15 sastanaka Izvršnih odbora. Prof. dr. sc. Krznarić osvrnuo se na sve češće sukobe liječnika zbog kojih Povjerenstvo za organizacijska i pravna pitanja te Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju imajusve višeposla. U izvješću je također istaknuo da su stručna društva vrlo aktivna u vidu brojnih skupova, kongresa i stručnih sastanaka što pokazuje želju za napretkom i uključivanjem u aktualne događaje i probleme.

 

100. sjednica IO HLZ-a i Utemeljiteljska sjednica Senata

prof. dr. sc. Boris Brkljačić, prof. dr. sc. Lucijan Negovetić, prof. dr. sc. Željko Krznarić, prof. dr. sc. Andrija Pavić, doc. dr. sc. Hrvoje Šobat, prim. Viktorija Bradić , dr. Tomislav Božek, prof. dr. sc. Dubravko Orlić

Svečana konstituirajuća sjednica Senata Hrvatskoga liječničkog zbora održana je u utorak, 2. lipnja ove godine, kojoj su prisustvovali prof. dr. sc. Andrija Pavić, predsjednik HLZ-a u mandatu od 1984.-1989., prof. dr. sc. Dubravko Orlić, predsjednik HLZ-a u mandatu od 1997.-2005., doc. dr. sc. Hrvoje Šobat, predsjednik HLZ-a u mandatu od 2005.-2009., prof. dr. sc. Lucijan Negovetić, prvi dopredsjednik HLZ-a u mandatu od 1984.-1989., prof. dr. sc. Boris Brkljačić, prvi dopredsjednik HLZ-a, prof. dr. sc. Željko Krznarić, predsjednik HLZ-a te prim. Viktorija Bradić, rizničarka HLZ-a i dr. Tomislav Božek, glavni tajnik HLZ-a, kao gosti.

Opširnije

AKTUALNOSTI U PODRUČJU PRIMARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE BILA JE GLAVNA TEMA STRUČNOG SAVJETA HLZ-A


Peti sastanak Stručnog savjeta, održan dana 26. svibnja ove godine u Hrvatskome liječničkom domu, iznjedrio je glavne probleme primarne društvene zaštite, ali i moguća rješenja. Na sastanku su sudjelovali predsjednica Stručnog savjeta Hrvatskoga liječničkog zbora prof. dr. sc. Adriana Vince, predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora prof. dr. sc. Željko Krznarić, predstavnice Koordinacije liječnika hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) prim. dr. Vjekoslava Amerl Šakić i dr. Dijana Ramić-Severinac te drugi ugledni kolege liječnici i gosti.

Opširnije

HLZ knjiga

HLZ povjesnica

ZBORNIK SMJERNICA

KNJIGA

Radno vrijeme

TAJNIŠTVO

Radno vrijeme sa strankama:

Pon-pet 08:00-13hod 17:00-19:00h

Sub: 08:00-14:00h

Informacije telefonom: 01/4693-300

e-mail: tajnistvo@hlz.hr

* HLZ ne radi u petak 09.10.2015. i subotu 10.10.2015.

RAČUNOVODSTVO:

Radno vrijeme sa strankama:

Pon-pet 08:00-13hod 17:00-19:00h

Sub: 08:00-14:00h*

Informacije telefonom: 01/4693-302

e-mail: racun@hlz.hr

* U listopadu subotom računovodstvo radi 24.10.2015., subota 10.10.2015. je neradna

Bank information:

Bank account:
Zagrebačka banka d.d.
Savska c. 60
10000 Zagreb

SWIFT:
ZABAHR2X
IBAN
KUNSKI: 
HR7423600001101214818
DEVIZNI:
HR5423600001500270074
OIB:
60192951611

Odgovor predsjednika RH gosp. prof. Ive Josipovića na upit prof. Željka Krznarića u svezi sa nedavnim medijskim izjavama

Poštovani prof.dr.sc. Krznariću,

Vezano uz reagiranje na polemiku s prof. Kujundžićem, želim naglasiti da se slažem da se ni o jednoj profesiji ne treba iznositi paušalne (negativne) ocjene. Žao mi je ako je tko shvatio da svojom reakcijom želim omalovažiti ili uvrijediti liječničku struku. Ali, moja se šala, koja je uslijedila kao odgovor na neprofesionalni i neetični prijedlog protukandidata (želio me pregledati kao psihičkog bolesnika pred kamerama), vrlo jasno odnosila isključivo na njega i ni u jednom trenutku nije mišljena kao karakterizacija cijele profesije. Zapravo, teza o „kuverti“ nije ni karakterizacija mog protukandidata (o njemu malo znam kao liječniku). Riječ je o šali kojoj je jasna namjera do apsurda dovesti njegov neetični poziv na pregled. To je potpuno razvidno iz konteksta cijele izjave. Zato, molim Vas da ovo pismo učinite dostupnim svojim članovima, posebno onima koji nisu vidjeli cijeli kontekst izjave, te da im prenesete kako iznimno uvažavam liječničku profesiju. Uostalom, moja dosadašnja suradnja s Hrvatskim liječničkim zborom i drugim institucijama vezanim za zdravstvo to jasno pokazuje.

Vama osobno i svim članovima Hrvatskog liječničkog zbora želim uspješan rad i svako dobro, i na profesionalnom, i na osobnom planu.

 

Ivo Josipović

Predsjednik Republike Hrvatske

 

Projekt ISL+ (Informacijski sustav za liječnike)

U prostorijama Liječničkog doma prezentiran je projekt ISL+ (Informacijski sustav za liječnike) koji svojim radom podupiru Ministarstvo zdravlja, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, te dakako Hrvatski liječnički zbor.

Ideja samog projekta je, prateći moderne trendove, stvoriti online platformu  („društvenu mrežu“) dostupnu svim liječnicima u Republici Hrvatskoj.
Sama platforma omogućava kako razmjenu, tako i stjecanje znanja i iskustva olakšavajući komunikaciju i suradnju između svih medicinskih centara unutar države. Posebno valja naglasiti kako će ISL+ ujedno biti i službeno sredstvo komunikacije između liječnika i HZZO-a, a dodatne informacija i sadržaje članovi će moći pronaći u posebnim grupama poput: Ugovaranje, Upućivanje, Lijekovi i pomagala, Prihodovanje, Prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, Medicinski proizvodi, Pravna pitanja i regulative, Laboratorijska dijagnostika, Provođenje zdravstvene zaštite i druge.

Opširnije

 

Izjava - Zakon o reprezentativnosti


Dana 7.srpnja 2014.godine povodom trenutne situacije u kojoj se nalazi hrvatsko liječništvo kao i mogućih posljedica krajnje nepovoljnog učinka prijedloga Zakona o reprezentativnosti ,koji je ovih dana pred usvajanjem u Saboru, u prostorijama HLZ-a održao se sastanak čelništva HLZ-a, HLK- a, KOHOMA, HLS-a i HUBOL-a. Sastanku su nazočili Prof.dr.sc. Željko Krznarić (predsjednik HLZ- a), prof.dr.sc. Adriana Vince (predsjednica Stručnog savjeta HLZ-a), prof. dr.sc. Davor Štimac (član IO HLZ-a i dopredsjednik AMZH), dr. Tomislav Božek (glavni tajnik HLZ-a), prim.dr. Hrvoje Minigo (predsjednik HLK-a), prim. dr Katarina Sekelj Kauzlarić (HLK), dr. Ines Balint (predsjednica KOHOM- a), Nikolina Budić dipl iur (HLK), dr. Trpimir Goluža (predsjednik HUBOL-a), dr. Krešimir Luetić (glavni tajnik HUBOL-a), dr Ivan Raguž (član IO HUBOL-a), dr. Ivica Babić (predsjednik HLS-a), te dr. Josip Večenaj (član Glavnog odbora HLS-a).

Priikaži izjavu

 

Odluka o utvrđivanju kriterija o primjerenom mjestu održavanja stručnih skupova

Udruga inovativnih proizvođača lijekova, inovativna farmaceutska incijativa (IFI) u Republici Hrvatskoj, dana 30. lipnja 2014. godine usvojila je Kodeks ponašanja u odnosima sa zdrastvenim djelatnicima, usklađen s Kodeksom Europskog udruženja farmaceutske industrije i udruga - European Association of Pharmaceutical Industry and Associations (EFFIA).

Sastavni dio Kodeksa je i odluka Upravnog vijeća IFI-a o utvrđivanju kriterija primjerenog mjesta održavanja stručnih skupova koji se organiziraju u RH. Prema Odluci, koja je stupila na snagu dana 1. srpnja 2014. godine, inovativne farmaceutske tvrtke na hrvatskom tržištu mogu organizirati i financijski podprijeti isključivo one stručne sastanke i kongrese koji se organiziraju u smještajnim jedinicama ili hotelima s najviše 4 zvjezdice.

 

Stranica 4 od 9

Obavijesti

Top članak

Poštovani i cijenjeni članovi Hrvatskog liječničkog zbora, Obavještavamo Vas da je proveden natječaj vezan uz dostavu neobveznih ponuda turističkih agencija radi poslovne suradnje u pružanju usluga organizacije stručnih skupova Hrvatskog liječničkog zbora. Natječaj je trajao do 31. prosinca 2014. Hrvatski liječnički zbor je sklopio opći ugovor o poslovnoj suradnji s onim agencijama koje su ispunile uvjete iz Poziva, Zakona o pružanju usluga u turizmu („NN“ 68/07, 88/10, 30/14, 89/14) i drugih pozitivnih propisa. Hrvatski liječnički zbor je do sad sklopio opći ugovor o poslovnoj suradnji sa 42 agencije. Zbog logističkih propusta popis se ažurirao do kraja ožujka. Popis agencija s kojima je sklopljen ugovor je naveden abecednim redom i nalazi se OVDJE.

Više...

Događanja

Top članak

SJEDNICA GLAVNOGA ODBORA I DODJELA ODLIČJA HRVATSKOGA LIJEČNIČKOG ZBORA Na samome početku sjednice Glavnoga odbora, održane u subotu 13. lipnja, predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora prof. dr. sc. Željko Krznarić predstavio je opširno izvješće o događajima između dviju sjednica. Posljednja sjednica Glavnoga odbora održana je 28. veljače ove godine, a u međuvremenu je održano i 15 sastanaka Izvršnih odbora. Prof. dr. sc. Krznarić osvrnuo se na sve češće sukobe liječnika...

Više...

Medicinski fakultet, Šalata 3 (Dvorana Čačković) Mnogi znanstveni radovi ukazuju da je nedostatna prehospitalna skrb jedan od glavnih uzroka preventabilnih smrti u traumi. Dovođenje “intezivne skrbi” vitalno ugroženoj osobi na mjesto nesreće, kroz posebno educirane i trenirane medicinske profesionalce, postaje dijelom standardnih algoritama prehospitalne skrbi internacionalno. Shodno tome, kroz ovo interaktivno predavanje stavit ćemo naglasak na napredno održavanje dišnog puta, kao...

Više...

Dvorane

Top članak

OPREMLJENOST VELIKE DVORANE -160 sjedaćih mjesta -7 mjesta predsjedništva sa govornicom -PC (za audio/video i PowerPoint projekcije), projektor, platno, grafoskop -razglas s 5 fiksnih i 2 bežična...

Više...

(od 06.05.2014.) 1.STRUČNA DRUŠTVA HLZ-A   Velika dvorana redovno radno vrijeme (8,00-19,00)  1 sat 150,00 Knjižnica redovno radno vrijeme  1sat 65,00 Mala dvorana   1 sat 100,00...

Više...

LinkoviProfessional Congress Organizer (PCO)

Iz rada Stručnih društava

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Iz podružnica