Nedjelja, 30. Travanj, 2017
2-hdelbanner2.jpg espen.png nmdpd2016.jpg b-HRD2015-poziv-F.jpg 1-futurbanner.png

Gostovanje predsjednika HLZ-a prof.dr.sc. Željka Krznarića i predsjednice Stručnog savjeta HLZ-a prof.dr.sc. Adriane Vince na HRT-u u emisiji Društvena mreža 14.09.2015.

 

Glavni odbor Hrvatskoga liječničkog zbora

Povjerenstvo za odličja i priznanja Hrvatskoga liječničkog zbora

Raspisuje

NATJEČAJ

Za odličja i priznanja Hrvatskoga liječničkog zbora u 2015. godini

Na temelju Pravilnika o odličjima i priznanjima Hrvatskoga liječničkog zbora, prihvaćenog 20. rujna 2005. godine, prijedlozi podružnica i stručnih društava Hrvatskoga liječničkog zbora za odličja i priznanja Zbora dostavljaju se Glavnom odboru HLZ-a, Povjerenstvo za odličja i priznanja najkasnije do 31. listopada 2015. godine, s ispunjenim Upitnikom za predlaganje odličja za svakog predloženog člana. Kasnije pristigli i nepotpuni prijedlozi neće se uzeti u razmatranje.

Odličja i priznanja bit će prihvaćena i objavljena na 124. godišnjoj skupštini Hrvatskoga liječničkog zbora 27. veljače 2016. godine.

Upitnici za predlaganje odličja mogu se podići u Tajništvu HLZ-a u Zagrebu

i na web- stranici HLZ-a: www.hlz.hr


Posebna Rektorova nagrada Ljetnoj školi hitne medicine u Dubrovniku

Ljetna škola hitne medicine u Dubrovniku projekt je u organizaciji EMSA-e Zagreb i Studentske sekcije HLZ-a koji se održava već 12 godina za redom. Cilj škole je učenje i vježbanje osnovnih vještina potrebnih u hitnoj medicini i prvoj pomoći kroz 5 radionica (osnovne kirurške vještine i tečaj šivanja, trauma radionice i scenariji, traumatska ozljeda mozga, hitna stanja u predijatriji),  različitih predavanja i ILS tečaj Europskog reanimatološkog društva. Školu je kroz godine uspješno pohađalo stotine studenata medicine iz Europe i svijeta.

Opširnije

SJEDNICA GLAVNOGA ODBORA I DODJELA ODLIČJA HRVATSKOGA LIJEČNIČKOG ZBORA

Na samome početku sjednice Glavnoga odbora, održane u subotu 13. lipnja, predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora prof. dr. sc. Željko Krznarić predstavio je opširno izvješće o događajima između dviju sjednica. Posljednja sjednica Glavnoga odbora održana je 28. veljače ove godine, a u međuvremenu je održano i 15 sastanaka Izvršnih odbora. Prof. dr. sc. Krznarić osvrnuo se na sve češće sukobe liječnika zbog kojih Povjerenstvo za organizacijska i pravna pitanja te Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju imajusve višeposla. U izvješću je također istaknuo da su stručna društva vrlo aktivna u vidu brojnih skupova, kongresa i stručnih sastanaka što pokazuje želju za napretkom i uključivanjem u aktualne događaje i probleme.

 

100. sjednica IO HLZ-a i Utemeljiteljska sjednica Senata

prof. dr. sc. Boris Brkljačić, prof. dr. sc. Lucijan Negovetić, prof. dr. sc. Željko Krznarić, prof. dr. sc. Andrija Pavić, doc. dr. sc. Hrvoje Šobat, prim. Viktorija Bradić , dr. Tomislav Božek, prof. dr. sc. Dubravko Orlić

Svečana konstituirajuća sjednica Senata Hrvatskoga liječničkog zbora održana je u utorak, 2. lipnja ove godine, kojoj su prisustvovali prof. dr. sc. Andrija Pavić, predsjednik HLZ-a u mandatu od 1984.-1989., prof. dr. sc. Dubravko Orlić, predsjednik HLZ-a u mandatu od 1997.-2005., doc. dr. sc. Hrvoje Šobat, predsjednik HLZ-a u mandatu od 2005.-2009., prof. dr. sc. Lucijan Negovetić, prvi dopredsjednik HLZ-a u mandatu od 1984.-1989., prof. dr. sc. Boris Brkljačić, prvi dopredsjednik HLZ-a, prof. dr. sc. Željko Krznarić, predsjednik HLZ-a te prim. Viktorija Bradić, rizničarka HLZ-a i dr. Tomislav Božek, glavni tajnik HLZ-a, kao gosti.

Opširnije

AKTUALNOSTI U PODRUČJU PRIMARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE BILA JE GLAVNA TEMA STRUČNOG SAVJETA HLZ-A


Peti sastanak Stručnog savjeta, održan dana 26. svibnja ove godine u Hrvatskome liječničkom domu, iznjedrio je glavne probleme primarne društvene zaštite, ali i moguća rješenja. Na sastanku su sudjelovali predsjednica Stručnog savjeta Hrvatskoga liječničkog zbora prof. dr. sc. Adriana Vince, predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora prof. dr. sc. Željko Krznarić, predstavnice Koordinacije liječnika hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) prim. dr. Vjekoslava Amerl Šakić i dr. Dijana Ramić-Severinac te drugi ugledni kolege liječnici i gosti.

Opširnije

HLZ knjiga

HLZ povjesnica

ZBORNIK SMJERNICA

KNJIGA

Radno vrijeme

TAJNIŠTVO

Radno vrijeme sa strankama:

Pon-pet 08:00-13hod 17:00-19:00h

Sub: 08:00-14:00h

Informacije telefonom: 01/4693-300

e-mail: tajnistvo@hlz.hr

* HLZ ne radi u petak 09.10.2015. i subotu 10.10.2015.

RAČUNOVODSTVO:

Radno vrijeme sa strankama:

Pon-pet 08:00-13hod 17:00-19:00h

Sub: 08:00-14:00h*

Informacije telefonom: 01/4693-302

e-mail: racun@hlz.hr

* U listopadu subotom računovodstvo radi 24.10.2015., subota 10.10.2015. je neradna

Bank information:

Bank account:
Zagrebačka banka d.d.
Savska c. 60
10000 Zagreb

SWIFT:
ZABAHR2X
IBAN
KUNSKI: 
HR7423600001101214818
DEVIZNI:
HR5423600001500270074
OIB:
60192951611

Poštovani članovi i članice Hrvatskog liječničkog zbora,

S obzirom na predstojeći tradicionalni, humanitarni Liječnički bal koji se održava u subotu 28.02.2015. možete pogledati kratki video najznačajnijih isječaka prošlogodišnjeg Liječničkog bala.

Opširnije

 

VAŽNA OBAVIJEST!

DOPUNA IZJAVE SUKLADNO ZAHTJEVU iFI-ja.

„Potaknuti brojnim upitima članova HLZ-a, a glede intenzivirane aktivnosti predstavnika farmaceutskih kompanija i traženja potpisa na ugovore o suradnji i eventualnog individualnog prikazivanje iste na web stranica farmaceutskih kompanija dana 10. veljače 2015. godine, u velikom salonu Hrvatskog liječničkog doma sastali su se članovi Upravnog vijeća Inovativne farmaceutske inicijative (IFI) u sastavu: mr. pharm. Karolina Matić, predsjednica, gdin. Sani Pogorilić, izvršni direktor, gdin. Damir Nevjestić, gđa. Rina Musić, mr.pharm., dr. Željko Miličević, dr. Nataša Kličko sa članovima Izvršnog odbora HLZ-a, prof. dr.sc. Željko Krznarić, predsjednik, prof.dr.sc. Boris Brkljačić, prvi dopredsjednik, prof.dr.sc. Adriana Vince predsjednica Stručnog Savjeta, prof.dr.sc. Davor Štimac, te dr. Tomislav Božek glavni tajnik.
Tema održanog sastanka bila je Kodeks o objavljivanju podataka o prijenosu vrijednosti od strane proizvođača lijekova u korist zdravstvenih radnika i zdravstvenih organizacija.
Sukladno predmetnom kodeksu, proizvođači lijekova - članovi EFPIA (IFI) biti će pod obvezom objavljivati imena zdravstvenih radnika i nazive zdravstvenih organizacija kojima su isplatile naknadu ili izvršile prijenos drugih koristi, odnosno vrijednosti. Navedeni kodeks, tj. obveza koju nameće udruga EFPIA/IFI/ nije zakonska obveza, ne postoji zakonska regulativa u Republici Hrvatskoj, a niti direktiva iz EU.
Sastanak je protekao u pozitivnoj atmosferi. Na žalost nije došlo do potpunog suglasja te nije potpisan nikakav dokument o suradnji IFI-a i HLZ-a. Izvršni odbor HLZ-a zaključio je na temelju obavljenih razgovora da se podaci do daljnjega prikazuju i objavljuju kao skupno, agregirano izvješće, a bez navođenja imena liječnika kojima su prenesene vrijednosti od strane proizvođača lijekova. I to samo za one liječnike koji takav dokument opće žele i potpisati.
Uzimajući u obzir okolnosti podneblja u kojem živimo, do daljnjega individualno izvješćivanje podataka vezanih uz prijenos vrijednosti, trebalo bi se odnositi samo na liječnike koji na to izričito zahtijevaju. Ovo je stav IO HLZ-a na temelju dostupnih informacija iz domaćih i međunarodnih izvora.
S obzirom na pristigle reakcije liječnika kao i naknadno upućene komentare IFI-a, Hrvatski liječnički zbor nastavit će svesrdnu suradnju sa Upravom IFI-a u cilju dodatnih poboljšanja, a u interesu sveukupnog hrvatskog lIječništva“.

 

Liječnički bal

Izuzetna nam je čast obavijestiti Vas da Hrvatski liječnički zbor ove godine obilježava 141. godinu postojanja, a kao i svake godine, i ove priprema tradicionalni, humanitarni „Liječnički bal".Svečani događaj održat će se 28. veljače 2015. s početkom u 20,00 sati u hotelu Esplanade Zagreb.

Cijena ulaznice je 300,00 kn po osobi. Sve informacije vezane za rezervaciju i kupnju karata možete dobiti putem agencije O-Tours d.o.o. na njihovoj stranici www.otours.hr ili putem niže navedenih podataka.

Kontakt podaci:

O-Tours d.o.o., Gajeva 6/1, Zagreb

Kontakt osoba: Tatjana Koprtla

e.mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

mobitel:+385 98 9805 716

OBAVIJEST - PDF

 

OBAVIJEST STRUČNIM DRUŠTVIMA HLZ-a

Prema Pravilniku o porezu na dohodak cl. 13. i 14. od 01. siječnja 2015. porezni obveznici moraju sve naknade troškova službenog puta prikazati na obrascu JOPPD prema Poreznoj upravi bez obzira na naćin plačanja (na tekući racun putnika ili izravno na račun turisticke agencije). Stoqa Vas molimo da procitate sliiedeće upute te da ih se držite.

Obavijest - PDF

 

Stranica 2 od 9

Obavijesti

Top članak

Poštovani i cijenjeni članovi Hrvatskog liječničkog zbora, Obavještavamo Vas da je proveden natječaj vezan uz dostavu neobveznih ponuda turističkih agencija radi poslovne suradnje u pružanju usluga organizacije stručnih skupova Hrvatskog liječničkog zbora. Natječaj je trajao do 31. prosinca 2014. Hrvatski liječnički zbor je sklopio opći ugovor o poslovnoj suradnji s onim agencijama koje su ispunile uvjete iz Poziva, Zakona o pružanju usluga u turizmu („NN“ 68/07, 88/10, 30/14, 89/14) i drugih pozitivnih propisa. Hrvatski liječnički zbor je do sad sklopio opći ugovor o poslovnoj suradnji sa 42 agencije. Zbog logističkih propusta popis se ažurirao do kraja ožujka. Popis agencija s kojima je sklopljen ugovor je naveden abecednim redom i nalazi se OVDJE.

Više...

Događanja

Top članak

SJEDNICA GLAVNOGA ODBORA I DODJELA ODLIČJA HRVATSKOGA LIJEČNIČKOG ZBORA Na samome početku sjednice Glavnoga odbora, održane u subotu 13. lipnja, predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora prof. dr. sc. Željko Krznarić predstavio je opširno izvješće o događajima između dviju sjednica. Posljednja sjednica Glavnoga odbora održana je 28. veljače ove godine, a u međuvremenu je održano i 15 sastanaka Izvršnih odbora. Prof. dr. sc. Krznarić osvrnuo se na sve češće sukobe liječnika...

Više...

Medicinski fakultet, Šalata 3 (Dvorana Čačković) Mnogi znanstveni radovi ukazuju da je nedostatna prehospitalna skrb jedan od glavnih uzroka preventabilnih smrti u traumi. Dovođenje “intezivne skrbi” vitalno ugroženoj osobi na mjesto nesreće, kroz posebno educirane i trenirane medicinske profesionalce, postaje dijelom standardnih algoritama prehospitalne skrbi internacionalno. Shodno tome, kroz ovo interaktivno predavanje stavit ćemo naglasak na napredno održavanje dišnog puta, kao...

Više...

Dvorane

Top članak

OPREMLJENOST VELIKE DVORANE -160 sjedaćih mjesta -7 mjesta predsjedništva sa govornicom -PC (za audio/video i PowerPoint projekcije), projektor, platno, grafoskop -razglas s 5 fiksnih i 2 bežična...

Više...

(od 06.05.2014.) 1.STRUČNA DRUŠTVA HLZ-A   Velika dvorana redovno radno vrijeme (8,00-19,00)  1 sat 150,00 Knjižnica redovno radno vrijeme  1sat 65,00 Mala dvorana   1 sat 100,00...

Više...

LinkoviProfessional Congress Organizer (PCO)

Iz rada Stručnih društava

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Iz podružnica