Nedjelja, 30. Travanj, 2017

HUMANITARNI KONCERT „VELIKO SRCE MALOM SRCU“ ODRŽAN U HRVATSKOME LIJEČNIČKOM ZBORU

U organizaciji Studentske kardiološke sekcije Medicinskog fakulteta u Zagrebu i udruge EMSA (European Medical Students' Association) Zagreb održan je humanitarni koncert "Veliko srce malom srcu" u velikoj dvorani Hrvatskoga liječničkog zbora. To je jedan od njihovih mnogobrojnih projekata kojemu je cilj prikupljanje financijskih sredstava za udrugu „Veliko srce malom srcu“. Prikupljena sredstva bit će utrošena za medicinske aparate koji su potrebni pacijentima koji boluju od teških srčanih bolesti.

Za ugodnu atmosferu zaslužni su Pjevački zbor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu „Lege Artis“ i studenti Muzičke akademije koji su svojim nastupima zaradili brojne ovacije i gromoglasni pljesak svih prisutnih.

Humanitarnom koncertu prisustvovali su brojni studenti, gosti, dekan Medicinskog fakulteta u Zagrebu i mentor Studentske kardiološke sekcije, akademik Davor Miličić, predsjednik udruge "Veliko srce malom srcu", prof. dr. sc. Ivan Malčić te potpredsjednica Udruge gđa. Franciska Agičić. Akademik Davor Miličić obratio se nazočnima uvodnim govorom u kojemu se osvrnuo na osnutak kardiološke sekcije 2012. godine te naglasio kako su je osnovali studenti zainteresirani za srčano-žilne bolesti, ali prije svega to su mladi liječnici koji nisu usko specijalizirani već su posvećeni pomaganju onima najpotrebitijima. Prof. dr. sc. Ivan Malčić i gđa. Franciska Agičić zahvalili su se svim organizatorima ovog plemenitog i hvalevrijednog projekta te su izrazili zadovoljstvo zbog poticanja svjesnosti o djeci sa srčanim greškama, o njihovoj svakodnevnoj borbi i životu.

Veliko srce malom srcu je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Osnovana je 1994. godine u Zagrebu, a kao takva jedna je od najstarijih u Hrvatskoj. Osnovni su ciljevi Udruge s razvijanje svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grešaka; potpora njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju; prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove te pružanje psihološke pomoći roditeljima djece sa srčanim bolestima i greškama.

LinkoviProfessional Congress Organizer (PCO)

Iz rada Stručnih društava

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Iz podružnica