Izdvajamo
Home / Predavanje / Tribina: Sportska prehrana

Tribina: Sportska prehrana

Prva tribina Hrvatskog društva nutricionista i dijetetičara i Hrvatskog društva za kliničku prehranu Hrvatskog liječničkog zbora

Pozivamo Vas na tribinu Sportska prehrana koja će se održati 7. ožujka 2016., od 19:00 do 20:00 sati, u Hrvatskom liječničkom zboru, Šubićeva 9, Zagreb.

Što je to zapravo sportska prehrana? Kako se provodi u praksi? Što je ključno za postizanje vrhunskih rezultata u sportu? Jesu li potrebna ergogena sredstva u pripremi sportaša?

Odgovor na ova i još brojna pitanja dobit ćete na prvoj tribini Sportska prehrana u organizaciji Hrvatskog društva nutricionista i dijetetičara i Hrvatskog društva za kliničku prehranu Hrvatskog liječničkog zbora na kojoj će biti predstavljena knjiga Sportska prehrana autora doc. dr. sc. Zvonimira Šatalića, prof. dr. sc. Marjete Mišigoj-Duraković i doc. dr. sc. Maroje Sorića.

Sportska prehrana ključ je uspjeha svakog profesionalnog sportaša ili amatera, međutim strategija za postizanje optimalne forme u ciljanom razdoblju ovisi o brojnim čimbenicima.  Na tribini Sportska prehrana imat ćete priliku saznati više o sadržaju knjige i kome je namijenjena, pravilnoj prehrani sportaša i općim postulatima sportske prehrane te utjecaju različitih ergogenih sredstava na izvedbu sportaša te amatera. S obzirom da knjiga Sportska prehrana predstavlja skup rezultata znanstvenih istraživanja, osvrće se na najnovije i kontroverzne znanstvene spoznaje te je plod dugogodišnjeg iskustva autora, tribina će biti od posebnog značaja za nutricioniste, kineziologe, liječnike, sportaše, rekreativce, trenere i sportske djelatnike.

 

PROGRAM

19:00 – 19:10 Uvodna riječ (Prof.dr.sc. Željko Krznarić i doc.dr.sc. Darija Vranešić Bender)

19:10 -19:20 doc.dr.sc. Zvonimir Šatalić: „Što se krije iza korica knjige Sportska prehrana?“

19:20 – 19:35 Prof.dr.sc. Marjeta Mišigoj-Duraković: „Opći postulati sportske prehrane“

19:35 – 19:50 doc.dr.sc. Maroje Sorić: „Kofein, antioksidansi i ergogena sredstva“

19:50 – 20:00 Rasprava

 

Sudjelovanje na tribini je besplatno, no zbog ograničenog broja mjesta molimo Vas da se prijavite na e-mail: info@hdnd.hr.

x

Pogledajte još

Predavanje: „SPAVANJE I POREMEĆAJI SPAVANJA“

HRVATSKI LIJEČNIČKI ZBOR – PODRUŽNICA SPLIT Poziva Vas na stručno predavanje: „SPAVANJE ...