Izdvajamo
Home / Arhiva / In memoriam Snježana Šain, dr.med.

In memoriam Snježana Šain, dr.med.

Dana 20. studenog 2020. godine u 61. godini života, nakon kratke, ali teške bolesti, preminula Snježana Šain, dr.med., dugogodišnja djelatnica Hrvatskoga liječničkog zbora. Budući da je danas godišnjica smrti, ponavljamo objavljeni tekst kao In memoriam.

Snježana Šain, dr.med. (1960.-2020.)

Snježana Šain, dr.med. rođena je 28. veljače 1960. godine u Gračacu. Studij medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu završila je u 1989. godine, a nakon čega upisuje postdiplomski studij Zdravstveni informacijski sustavi pri istom fakultetu. Po završetku studija radila je kao znanstveni novak u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti na Odsjeku za povijest medicinskih znanosti Zavoda za povijest prirodnih, matematičkih i medicinskih znanosti. U Hrvatskome liječničkom zboru honorarno počinje raditi 90ih godina prošlog stoljeća, a od 2002. godine zaposlena je kao stručni suradnik – koordinator rada stručnih društava i sekcija. Vodila je i ažurirala registar podružnica, stručnih društava, sekcija i klubova te pripremala izvješća o radu stručnih društava. Također je bila zadužena za knjižnicu i arhivu HLZ-a.

U svojem dugogodišnjem zborskom radu zauvijek je ostavila trag. Bila je dio tehničke potpore knjizi „HLZ povjesnica 1874.-2004. godine“ te knjizi „Hrvatski liječnički zbor – 140 godina od 1874. do 2014. godine“. Jedna je od autorica povijesne građe „Suradnja Podružnice Zagreb Hrvatskoga liječničkog zbora i Udruge liječnika Mainza (1977.-1997.)“, ali i brojnih članaka koji su od osobite važnosti u istraživanju uloge HLZ-a u povijesti, poput članka „Uloga i doprinos Hrvatskoga liječničkog zbora u osnivanju prosekture javnih zdravstvenih zavoda grada Zagreba g.1913.”

 

                                                                                 Prof.dr.sc. Željko Krznarić, dr.med.

                                                                       Predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora

 

x

Check Also

PODRUŽNICA VINKOVCI – STRUČNI SKUP

Poziv HLZ 27.03.2023