Izdvajamo
Home / Arhiva / Liječnički vjesnik ponovno u PubMedu

Liječnički vjesnik ponovno u PubMedu

Zbog tehničkih razloga, na koje HLZ nije imao utjecaja, zatvoren je odjel PubMed-a koji je obrađivao časopise u tiskanom obliku radi čega je časopis Liječnički vjesnik početkom 2016. godine „ispušten“ iz međunarodne baze PubMed te su iz tog razloga članci bili u slabijem intenzitetu obrađivani i stavljani online.

Urednički odbor Liječničkog vjesnika dobio je službenu potvrdu kako će svi članci poslani do 1. srpnja 2017. biti uvršteni u ovu međunarodno relevantnu bazu.  Urednički odbor Liječničkog vjesnika uz potporu Središnjice HLZ-a ulaže ogromne napore kako bi časopis Liječnički vjesnik i nadalje bio međunarodno vidljiv i dostupan. Od strane PubMed-a dobivene su detaljne upute o novom načinu unosa podataka u bazu te smo zamoljeni za suradnju i strpljenje. Dobra vijest za početak 2018. godine je da se u bazu nakon dugo vremena unose članci, a u ovom trenutku vidljivi su svi tekstovi broja 5-6 2016.

Napomenut ćemo da je časopis Liječnički vjesnik kontinuirano vidljiv i dostupan i u drugim međunarodnim bazama poput Scopusa, MEDLINE/Indeks Medicus i EMBASE/Excerpta medica.

x

Check Also

SRETAN BOŽIĆ I SVE NAJBOLJE U 2023. GODINI!

Sretan Božić i sve najbolje u 2023. godini! Želimo Vam obilje radosti, ...