Izdvajamo
Home / Iz središnjice / Godišnja skupština Akademije medicinskih znanosti Hrvatske
Prof. dr. sc. Jasna Lipozenčić
Prof. dr. sc. Jasna Lipozenčić

Godišnja skupština Akademije medicinskih znanosti Hrvatske

Akademija medicinskih znanosti Hrvatske dana 30. svibnja 2017. godine održala je Godišnju skupštinu na kojoj je predsjednica prof. dr. sc. Jasna Lipozenčić predstavila izvješće o radu Akademije između dviju Skupština. Predsjednica je izvijestila o događanjima u proteklom razdoblju, o broju tribina i predavanja koje se redovito održavaju svakog mjeseca. Predstavila je također aktivnosti i postignuća Akademije u protekloj godini te najavila planirane aktivnosti za iduću godinu koja su već u punoj pripremi. Iz godine u godinu Akademija marljivo radi na unapređenju medicinske znanosti i struke te doprinosi očuvanju njezine neizmjerno važne uloge u društvu.

Izglasani su dopuna statuta Akademije i Poslovnik o radu Glavnog odbora, nakon čega su predstavljena izvješća urednika časopisa Acta Medica Croatica, novoizabranog prof. dr. sc. Petra Kesa koji je iznio svoju viziju poboljšanja s podizanjem kvalitete tiskovine, zatim Socijalne psihijatrije prof. dr. sc. Dražena Begića te Croatian Medical Journala prof. dr. sc. Srećka Gajovića.

Na samome kraju skupštine donesena je odluka o raspisivanju natječaja za 45 novih članova Akademije.

About alen

x

Check Also

Međunarodni simpozij “Lifestyle medicine” koji će se održati 5. srpnja 2023. u Velikoj dvorani Hrvatskoga liječničkog zbora

Zadovoljstvo nam je najaviti međunarodni simpozij “Lifestyle medicine” koji će se održati 5. ...