Izdvajamo
Home / Iz središnjice / Hrvatski liječnički zbor ugostio prof. Elizabeth Hill
Hrvatski liječnički zbor ugostio prof. Elizabeth Hill
Prof. dr. sc. Željko Krznarić, prof. Elizabeth Hill i prof. dr. sc. Davor Ježek

Hrvatski liječnički zbor ugostio prof. Elizabeth Hill

Hrvatski liječnički zbor je u četvrtak, 9. ožujka 2017. godine, ugostio uglednu profesoricu s Medical University of South Carolina Elizabeth Hill, Ph.D.

Osim što je profesorica biostatistike na spomenutom fakultetu, dr. Hill je i članica Biostatističke zajednice Centra za rak pri Medicinskom Sveučilištu Južne Karoline gdje sudjeluje u istraživanjima, analizi podataka i pisanju radova. U svom bogatom životopisu navodi da njeni istraživački interesi proizlaze iz onkološke znanosti i oralnog zdravlja.

Sastanku su prisustvovali prof. dr. sc. Željko Krznarić u ime Hrvatskog liječničkog zbora te prof. dr. sc. Davor Ježek, tajnik Hrvatskog androloškog društva HLZ-a. Profesor Željko Krznarić upoznao je profesoricu Elizabeth Hill s funkcijom i ulogom Hrvatskog liječničkog zbora te predstavio stručno-znanstveno glasilo HLZ-a Liječnički vjesnik koji ove godine slavi 140. obljetnicu kontinuiranog izlaženja. U ugodnoj atmosferi razgovaralo se i o zdravstvenom sustavu RH i usporedbi s američkim zdravstvenim sustavom.

About alen

x

Check Also

Međunarodni simpozij “Lifestyle medicine” koji će se održati 5. srpnja 2023. u Velikoj dvorani Hrvatskoga liječničkog zbora

Zadovoljstvo nam je najaviti međunarodni simpozij “Lifestyle medicine” koji će se održati 5. ...