Izdvajamo
Home / Iz središnjice / Izaslanstvo Hrvatskoga liječničkog zbora kod Predsjednika Republike Hrvatske

Izaslanstvo Hrvatskoga liječničkog zbora kod Predsjednika Republike Hrvatske

Dana 11. veljače 2021. izaslanstvo Hrvatskoga liječničkog zbora sudjelovalo je na sastanku kod predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. Ispred Hrvatskoga liječničkog zbora sudjelovali su predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora prof. dr. sc. Željko Krznarić, prvi dopredsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora prof. dr. sc. Boris Brkljačić i glavni tajnik prof. dr. sc. Adriana Vince.

Predstavnici HLZ-a upoznali su predsjednika Milanovića s djelovanjem Hrvatskoga liječničkog zbora koja danas broji preko 10.500 članova, pri čemu su svi članovi volonteri. Na sastanku se razgovaralo o izazovima pred kojima je danas hrvatsko zdravstvo, a to su prije svega pandemija COVID-19 i cijepljenje građana. Članovi vodstva HLZ-a prenijeli su predsjedniku Milanoviću svoja stručna iskustva i viđenja vezana uz borbu protiv COVID-19.

Razgovaralo se na sastanku i o položaju i ekonomskim migracijama zdravstvenih djelatnika, te o novim znanstvenim iskoracima u struci. Sastanak je održan uoči Dana liječnika koji se obilježava 26. veljače, na dan kada je 1874. osnovan Hrvatski liječnički zbor.

Više o svemu možete vidjeti na poveznici: https://www.predsjednik.hr/vijesti/predsjednik-milanovic-razgovarao-s-vodstvom-hrvatskog-lijecnickog-zbora-o-izazovima-u-hrvatskom-zdravstvu/

 

 

 

izvor fotografije: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan.

x

Check Also

Održan sastanak s glavnim urednikom časopisa Medix

U utorak, 14. ožujka 2023. predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora, prof.dr.sc. Željko Krznarić ...