Izdvajamo
Home / Iz središnjice / LIJEČNICI NA TRADICIONALNOM, 146. BALU DONIRAJU SREDSTVA ZAKLADI DJEČJA ONKOLOGIJA REBRO

LIJEČNICI NA TRADICIONALNOM, 146. BALU DONIRAJU SREDSTVA ZAKLADI DJEČJA ONKOLOGIJA REBRO

Poštovani predstavnici medija,

Hrvatski liječnički zbor ove godine slavi 146. obljetnicu kontinuiranog djelovanja. Tradicionalno, i ove će godine liječnici okupljeni u Zboru Hrvatski dan liječnika, koji se službeno obilježava 26. veljače, proslaviti tradicionalnim Liječničkim balom koji će se održati u subotu, 29. veljače u Zagrebu.

Kao i svake godine, tradicionalni Liječnički bal ima humanitarni karakter. Ove će godine donaciju u vrijednosti pedeset tisuća kuna prof. dr. Željko Krznarić, predsjednik HLZ u ime Zbora svečano uručiti Zakladi Dječja onkologija Rebro, koja djeluje s ciljem ostvarenja programa izgradnje i opremanja novog odjela dječje hematologije i onkologije u sastavu KBC-a Zagreb.

„Uvijek s dobrobiti naših sugrađana i pacijenata na prvom mjestu, u Hrvatskom liječničkom zboru već gotovo stoljeće i pol neumorno radimo na unaprjeđenju liječničke struke. Velika nam je radost što i putem donacija za zdravstvenu skrb najmlađih imamo priliku pomoći poboljšanju kvalitete zdravstvene skrbi u Hrvatskoj“, najavio je donaciju prof. dr. Krznarić.

Među svečanim i visokim uzvanicima koji su najavili svoj dolazak na bal, Hrvatski liječnički zbor s ponosom ističe prof.dr. Vilija Beroša, ministra zdravstva Republike Hrvatske, rektora Sveučilišta u Zagrebu, g. Damira Borasa te cijeli niz uglednih hrvatskih liječnika i ravnatelja bolnica i drugih zdravstvenih ustanova.

Okupljene će zabavljati istinska legenda hrvatske glazbene scene, naš proslavljeni glazbenik g. Miro Ungar izvedbama iz presjeka svoje bogate karijere i svojim aranžmanima svevremenskih klasika.

Kao krovna udruga liječništva u Republici Hrvatskoj, Zbor je i najstarija strukovna organizacija u našoj zemlji, dobrovoljna i neovisna udruga doktora medicine i doktora dentalne medicine (u daljnjem tekstu: liječnici) osnovana radi unapređenja i zaštite zdravlja naroda, stručnog i znanstvenog rada, njegovanja liječničke etike i zaštite staleških interesa.

Liječnički bal Hrvatskog liječničkog zbora održat će se

u subotu, 29. veljače 2020.

u Hotelu Esplanade, Mihanovićeva 1, u Zagrebu,

s početkom u 20 sati.

Za sve upite oko izjava te za praćenje samog otvorenja Liječničkog bala, obratite se na tajnistvo@hlz.hr

 

x

Check Also

Stručna društva Hrvatskoga liječničkog zbora kao i njegovi članovi, pojedinci dali svoje komentare na Nacrt Plana programa mjera zdravstvene zaštite 2023.-2026.

Obavještavamo Vas da je Hrvatski liječnički zbor završio s prikupljanjem komentara i ...