Izdvajamo
Home / Iz središnjice / Obavijest – uže specijalizacije

Obavijest – uže specijalizacije

U nastavku Vam donosimo bilješku Ministarstva zdravstva vezano na održani sastanak povodom priznavanja uže specijalizacije za doktore medicine.

Povodom zahtjeva specijalista, Ministarstvo zdravstva neće davati izričite upute koje je društvo nadležno za pojedinu užu specijalizaciju. U cilju kvalitetne i učinkovite provedbe postupka, specijaliste će upućivati da se izravno obrate Hrvatskom liječničkom zboru koje će proslijediti zahtjev specijalista nadležnom stručnom društvu za pojedinu užu specijalizaciju, nakon detaljnog razmatranja dokumentacije priložene uz zahtjev.

Upućivanje specijalista na izravno obraćanje Hrvatskom liječničkom zboru posebno se odnosi na nadležnost Hrvatskog društva za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu HLZ-a i Hrvatskog društva za intenzivnu medicinu HLZ-a u odnosu na užu specijalizaciju iz intenzivne medicine, nadležnost Hrvatskog društva za radiologiju i Hrvatskog društva za ultrazvuk u medicini i biologiji u odnosu na užu specijalizaciju iz ultrazvuka te nadležnost Hrvatskog društva za radiologiju i Hrvatskog društva za neuroradiologiju HLZ-a u odnosu na užu specijalizaciju iz neuroradiologije.

Zaprimljeni predmeti u kojima su stranke već Zaključcima pozvane na dostavu dokumentacije, završit će se sukladno dosad poduzetim radnjama u upravnom postupku.

x

Check Also

Stručna društva Hrvatskoga liječničkog zbora kao i njegovi članovi, pojedinci dali svoje komentare na Nacrt Plana programa mjera zdravstvene zaštite 2023.-2026.

Obavještavamo Vas da je Hrvatski liječnički zbor završio s prikupljanjem komentara i ...