Izdvajamo
Home / Iz središnjice / Održan tradicionalni, humanitarni Liječnički bal Hrvatskog liječničkog zbora, 25. veljače 2017.

Održan tradicionalni, humanitarni Liječnički bal Hrvatskog liječničkog zbora, 25. veljače 2017.

Uoči dana liječnika, u subotu, 25. veljače 2017. godine održan je tradicionalni liječnički bal Hrvatskog liječničkog zbora. Svečanost koja iz godine u godinu okuplja liječnike ima i humanitarni karakter te je tom prigodom prikupljan novac koji je uručen kao donacija Zavodu za infektivne bolesti djece Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević za kupnju uređaja za nazalni CPAP. Riječ je o uređaju koji pomaže u liječenju teških infekcija donjeg dišnog sustava u najmlađih bolesnika Klinike. Uređaj je važan osobito tijekom sezone virusnih respiratornih bolesti, koja je sada na vrhuncu. Zavod u ovom trenutku koristi jedan takav uređaj, a osobito je važan u prevenciji razvoja terminalnog respiratornog zatajenja. Cijena jednog takvog uređaja iznosi oko 25.000 kuna.

Svečanom događaju odazvali su se istaknuti hrvatski liječnici, ravnatelji bolnica i kliničkih bolničkih centara, kao i ministar zdravstva prof.dr.sc. Milan Kujundžić, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Damir Boras, prof. dr. Dragan Primorac, prof. dr. Ranka Padovan Štern i g. Davor Štern, prof.dr. Andrija Hebrang, bivši ministar zdravstva prim. Siniša Varga kao i predsjednik Hrvatske liječničke komore dr. Trpimir Goluža ali i mnogi drugi. Zabavni program upotpunili su legendarni Stjepan Jimmy Stanić, Pero Kvrgić, Lela Margitić, Luka Vidović i Plesni centar Zagreb uz voditeljicu Ivu Šulentić.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora, prof.dr.sc. Željko Krznarić ističe kako se ove godine, uz 143. godišnjicu osnivanja Hrvatskog liječničkog zbora, slavi i 140 godina kontinuiranog izlaženja Liječničkog vjesnika, koji je uz Narodne novine druga najstarija publikacija u Republici Hrvatskoj.

Ivona Matišić, mag.oec

x

Check Also

Najava – međunarodni simpozij Lifestyle medicine – 5. srpnja 2023. u HLZ-u

Poštovani, Zadovoljstvo nam je najaviti međunarodni simpozij “Lifestyle medicine” koji će se ...