Izdvajamo
Home / Iz središnjice / Održana 124. Skupština Hrvatskoga liječničkog zbora

Održana 124. Skupština Hrvatskoga liječničkog zbora

Nakon završene 13. sjednice Glavnoga odbora Hrvatskoga liječničkog zbora, u prepunoj velikoj dvorani Hrvatskoga liječničkog doma održana je i 124. redovita, izvještajna godišnja Skupština HLZ-a. Skupštinu su otvorili Zagrebački liječnici pjevači izvedbom prigodnog glazbenog programa kojim su zavrijedili oduševljenje svih prisutnih i gromoglasni pljesak.

Nakon liječnika pjevača, svima nazočnima pozdravnim se riječima obratio predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora prof. dr. sc. Željko Krznarić zahvalivši na odazivu članova u tako velikom broju. S ponosom u glasu osvrnuo se na sva postignuća i djelovanja Hrvatskoga liječničkog zbora koji uvijek nastoji biti i je potpora svim kolegama liječnicima u napretku liječničke struke. Nazočnima su se obratili i predsjednik Senata HLZ-a prof. dr. sc. Andrija Pavić pozvavši sve na jedinstvo i slogu u ova teška vremena, ali i uključenje svih institucija na području zdravstva u unapređenju položaja liječnika kako ne bi više napuštali našu državu. Zatim, predsjednica Akademije medicinskih znanosti Hrvatske prof. dr. sc. Jasna Lipozenčić koja se osvrnula na povezanost Akademije i Zbora koju obilježava najuža suradnja kroz čitavu povijest, od osnutka same Akademije koja se davne 1961. godine iznjedrila iz Hrvatskoga liječničkog zbora. „Akademija sudjeluje u radu Zbora, kao što i Zbor sudjeluje i podupire rad Akademije“, ponosno izjavljuje prof. dr. sc. Lipozenčić. Dekan stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Hrvoje Brkić, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata mr. sc. Ivica Babić, u ime mr.sc. Hrvoja Peze, dr.med.dent. predstavnica Hrvatske komore dentalne medicine Ivana Krupić, dr. med. dent. i prvi dopredsjednik Hrvatske liječničke komore dr. sc. Krešimir Luetić također s ponosom gledaju na djelovanje i plodonosan rad Hrvatskoga liječničkog zbora i nadaju se uspješnoj suradnji u budućnosti.

Nakon uvodnih govora predstavljena su izvješća predsjednika HLZ-a prof. dr. sc. Željka Krznarića i glavnog tajnika HLZ-a dr. Tomislava Božeka. Rizničarka prim. Viktorije Bradić iznijela je financijsko izvješće za 2015., izvješće neovisnog revizora te financijski plan za 2017. koji su obveza usvajanja temeljem Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija. Izvješće rizničarke jednoglasno je usvojeno. Zatim su predstavljena izvješća predsjednice Stručnog savjeta HLZ-a prof. dr. sc. Adriane Vince, predsjednika Nadzornog odbora HLZ-a dr. Renata Mittermayera, predsjednika Suda časti HLZ-a prof. dr. sc. Vlade Jukića, Povjerenstava HLZ-a, urednika Liječničkog vjesnika prof. dr. sc. Branimira Anića te urednika ASCRO prof. dr. sc. Hrvoja Brkića koja su jednoglasno prihvaćena. Nakon radnog dijela Skupštine, ugodno druženje nastavilo se u Klubu liječnika na prigodnom domjenku.

[huge_it_gallery id=”9″]

x

Check Also

Održan sastanak s glavnim urednikom časopisa Medix

U utorak, 14. ožujka 2023. predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora, prof.dr.sc. Željko Krznarić ...