Izdvajamo
Home / Iz središnjice / Pismo podrške Hrvatskom društvu za infektivne bolesti HLZ-a

Pismo podrške Hrvatskom društvu za infektivne bolesti HLZ-a

Poštovane kolegice i kolege, dragi naši infektolozi,

Izvršni odbor Hrvatskog liječničkog zbora sa 172. sjednice održane 1. prosinca 2020. jednoglasno iskazuje snažnu podršku Hrvatskom društvu za infektivne bolesti HLZ-a u svim aktivnostima vezanim uz suzbijanje pandemije COVID-19.

Članovi Hrvatskog društva za infektivne bolesti od prvog trenutka pojave bolesti COVID-19 u Republici Hrvatskoj ulažu svu svoju energiju kako bi pružili adekvatnu skrb oboljelima.

U ovim zahtjevnim trenucima, opterećenje kako tjelesno tako i psihičko postaje neprihvatljivo, te stavlja sve vas u situaciju ne samo akutnog, već sada nakon deset mjeseci i kroničnog stresa. Ovim putem iskazujemo najiskreniju sućut obitelji, ali i svim kolegama i prijateljima preminule kolegice Davorke Dušek koja bila primjer vrhunskog stručnjaka u potpunosti predanog poslanju koje je izabrala kao svoj životni poziv.

Apeliramo na sve kolegice i kolege da u ovim neizvjesnim vremenima iskažu snažno zajedništvo u ostvarivanju ciljeva koji su od izuzetne važnosti za sve zdravstvene djelatnike, pacijente, ali i za širu zajednicu. Budimo na usluzi i pomoći jedni drugima.

Privodimo kraju ovu tešku godinu i ulazimo u vrijeme radosti i mira. Izazovi aktualne situacije iz dana u dan sve su brojniji. Naš poziv je osjetljiv, prožet brojnim nedaćama koja pobuđuju veliku pozornost šire javnosti, nažalost nerijetko bez empatije za težak posao koji dnevno obavljate. Bez obzira na sve, još uvijek smo tu, usavršavamo se u stručnim i znanstvenim poljima, štitimo naše interese i nastojimo ne zaboraviti cilj našeg liječničkog poslanja – zaštitu zdravlja naroda.

Poštovane kolegice i kolege, još jednom velika ljudska i kolegijalna zahvala,

prof.dr.sc. Željko Krznarić, dr. med.

predsjednik HLZ-a

 

[pdf-embedder url=”https://www.hlz.hr/wp-content/uploads/2020/12/PISMO-PODRŠKE-HRVATSKOM-DRUŠTVU-ZA-INFEKTIVNE-BOLESTI-HLZ.pdf” title=”PISMO PODRŠKE HRVATSKOM DRUŠTVU ZA INFEKTIVNE BOLESTI HLZ”]
x

Check Also

Stručna društva Hrvatskoga liječničkog zbora kao i njegovi članovi, pojedinci dali svoje komentare na Nacrt Plana programa mjera zdravstvene zaštite 2023.-2026.

Obavještavamo Vas da je Hrvatski liječnički zbor završio s prikupljanjem komentara i ...