Izdvajamo
Home / Iz središnjice / Podrška Hrvatskom epidemiološkom društvu HLZ-a

Podrška Hrvatskom epidemiološkom društvu HLZ-a

Poštovani,

Hrvatski liječnički zbor iskazuje snažnu podršku Hrvatskom epidemiološkom društvu HLZ-a u svim aktivnostima vezanim uz praćenje i suzbijanje pandemije COVID-19. Zato je Izvršni odbor HLZ-a na svojem 166. sastanku održanom 20. listopada 2020 jednoglasno donio prijedlog o dodjeli Povelje Hrvatskog liječničkog zbora Hrvatskom epidemiološkom društvu.
Izvršni odbor HLZ-a ocjenjuje kako članovi Hrvatskog epidemiološkog društva na čelu s uvaženim prim. Miroslavom Venusom, od prvog trenutka pojave bolesti COVID-19 u Republici Hrvatskoj svakodnevno aktivno i požrtvovno sudjeluju u ostvarenju brojnih aktivnosti širom domovine ali isto tako i u ulozi eksperata pri Ministarstvu zdravstva s ciljem podrške cjelokupnoj struci u njezinim naporima u suzbijanju COVID-19 pandemije.
Kolega Venus, kao i svi epidemiolozi širom Hrvatske, u ovim zahtjevnim trenucima, uspješno nose teret nedaća i kušnja koje se svakodnevno pojavljuju. Članovi Hrvatskog epidemiološkog društva HLZ-a iskazuju u svom nastupanju snažno zajedništvo kojim promiču ostvarivanje ciljeva koji su od izuzetne važnosti za sve zdravstvene djelatnike, pacijente, ali i za širu zajednicu. Na svemu tome Hrvatski liječnički zbor im je neizmjerno zahvalan.
Hrvatski liječnički zbor s punim razumijevanjem složene uloge epidemiologije u ovoj situaciji želi potaknuti i sve ostale dionike u zdravstvenom sustavu, a osobito liječnike, da svojim aktivnostima pomognu epidemiolozima u ostvarenju njihovih vrlo zahtjevnih zadaća.
Povelja se dodjeljuje za osobit doprinos razvoju i unapređenju zdravstvene zaštite i zdravstvene djelatnosti u Republici Hrvatskoj, za doprinos medicinskoj znanosti te značajne zasluge i pomoć pruženu HLZ-u u ostvarenju njegovih zadaća. Aktivnosti Hrvatskog epidemiološkog društva HLZ-a u ovim izazovnim vremenima imaju značajan doprinos za cjelokupnu medicinsku struku i znanost, kao i za HLZ u cjelini.

Hrvatsko epidemiološko društvo Hrvatskog liječničkog zbora, ustanovljeno je na osnivačkom sastanku u predavaonici Škole narodnog zdravlja u Zagrebu u prisutnosti velikog broja epidemiologa, 24. lipnja 1975. godine, na poticaj profesora epidemiologije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu prof. dr. Zlatka Benčića koji je na tom sastanku izabran i za prvog predsjednika, tada, Epidemiološke sekcije Zbora liječnika Hrvatske. Od tada pa sve do danas, Društvo neprekidno aktivno djeluje najviše na stručnom polju s glavnim ciljem trajnog stručnog usavršavanja svojih članova. Posebna je vrijednost društva u njegovim stručnim, odnosno stručno-znanstvenim sastancima što je ponajviše vidljivo u ovim trenucima epidemije.
S poštovanjem,
prof.dr.sc. Željko Krznarić, dr.med.
predsjednik HLZ-a

x

Check Also

Stručna društva Hrvatskoga liječničkog zbora kao i njegovi članovi, pojedinci dali svoje komentare na Nacrt Plana programa mjera zdravstvene zaštite 2023.-2026.

Obavještavamo Vas da je Hrvatski liječnički zbor završio s prikupljanjem komentara i ...