Izdvajamo
Home / Iz središnjice / Preminula djelatnica Hrvatskoga liječničkog zbora Snježana Šain, dr.med.

Preminula djelatnica Hrvatskoga liječničkog zbora Snježana Šain, dr.med.

Drage kolegice i kolege,

Sa žaljenjem Vas obavještavamo da je, 20. studenog 2020. godine u 61. godini života, nakon kratke, ali teške bolesti, preminula Snježana Šain, dr.med., dugogodišnja djelatnica Hrvatskoga liječničkog zbora.

Snježana Šain, dr.med. (1960.-2020.)

Snježana Šain, dr.med. rođena je 28. veljače 1960. godine u Gračacu. Studij medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu završila je u 1989. godine, a nakon čega upisuje postdiplomski studij Zdravstveni informacijski sustavi pri istom fakultetu. Po završetku studija radila je kao znanstveni novak u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti na Odsjeku za povijest medicinskih znanosti Zavoda za povijest prirodnih, matematičkih i medicinskih znanosti. U Hrvatskome liječničkom zboru honorarno počinje raditi 90ih godina prošlog stoljeća, a od 2002. godine zaposlena je kao stručni suradnik – koordinator rada stručnih društava i sekcija. Vodila je i ažurirala registar podružnica, stručnih društava, sekcija i klubova te pripremala izvješća o radu stručnih društava. Također je bila zadužena za knjižnicu i arhivu HLZ-a.

U svojem dugogodišnjem zborskom radu zauvijek je ostavila trag. Bila je dio tehničke potpore knjizi „HLZ povjesnica 1874.-2004. godine“ te knjizi „Hrvatski liječnički zbor – 140 godina od 1874. do 2014. godine“. Jedna je od autorica povijesne građe „Suradnja Podružnice Zagreb Hrvatskoga liječničkog zbora i Udruge liječnika Mainza (1977.-1997.)“, ali i brojnih članaka koji su od osobite važnosti u istraživanju uloge HLZ-a u povijesti, poput članka „Uloga i doprinos Hrvatskoga liječničkog zbora u osnivanju prosekture javnih zdravstvenih zavoda grada Zagreba g.1913.”

 

                                                                                 Prof.dr.sc. Željko Krznarić, dr.med.

                                                                       Predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora

 

x

Check Also

Stručna društva Hrvatskoga liječničkog zbora kao i njegovi članovi, pojedinci dali svoje komentare na Nacrt Plana programa mjera zdravstvene zaštite 2023.-2026.

Obavještavamo Vas da je Hrvatski liječnički zbor završio s prikupljanjem komentara i ...