Izdvajamo
Home / COVID-19 / Preporuke o postupanju za podružnice, stručna društva i sekcije HLZ-a koje provode zdravstvene programe i projekte te stručne skupove i sastanke, a vezano za pojavu bolesti COVID-19 uzrokovanu virusom SARS-CoV-2

Preporuke o postupanju za podružnice, stručna društva i sekcije HLZ-a koje provode zdravstvene programe i projekte te stručne skupove i sastanke, a vezano za pojavu bolesti COVID-19 uzrokovanu virusom SARS-CoV-2

Poštovane kolegice i kolege,

obavještavamo Vas da Hrvatski liječnički zbor redovito prati preporuke Kriznog stožera Republike Hrvatske, Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te postupa sukladno izdanim uputama kako bi se spriječilo daljnje širenje COVID-19 koronavirusa.

U prostorima Hrvatskog liječničkog zbora do kraja ožujka otkazana su sva okupljanja, a sukladno uputama odgodit ćemo i daljnje stručne skupove i sastanke. Brojna su stručna društva HLZ-a otkazala, odnosno odgodila svoje kongrese predviđene za ožujak, travanj pa čak i svibanj. Također, Izvršni odbor HLZ-a omogućio je odgodu održavanja skupština podružnica i stručnih društava do kraja 2020. godine.

Molimo sve kolegice i kolege koji planiraju u narednom razdoblju održavati stručne skupove i sastanke da redovito prate upute i postupe odgovorno i racionalno.

Također zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19), a na temelju preporuka Kriznog stožera Republike Hrvatske, molimo kolegice i kolege te sve poslovne partnere da poslovne aktivnosti vezane uz Hrvatski liječnički zbor, ukoliko je moguće, nastoje riješiti telefonski i putem e-maila. Stranke ne primamo do daljnjeg. Sva fizička pošta ostavlja se u poštanskom sandučiću HLZ-a ili u za to predviđenom prostoru. Središnjica HLZ-a radi skraćeno u obje smjene.

Pokušat ćemo održati funkcioniranje Središnjice HLZ-a uz maksimalnu zaštitu djelatnica. Redovni sastanci Izvršnog odbora HLZ-a, osim u slučaju prijeke potrebe, do daljnjeg neće se održavati. Predsjednik HLZ-a, prof.dr.sc. Željko Krznarić, dr.med. jednom tjedno rješava potrebna administrativna pitanja vezana uz Hrvatski liječnički zbor i dostupan je 24h za kontakt. Sva plaćanja zasad idu uobičajenom dinamikom.

Informacije telefonom mogu se dobiti prema rasporedu objavljenom na mrežnim stranicama HLZ-a.  Kontakt Hrvatskog liječničkog zbora u Zagrebu:

Daljnji tijek i način rada prilagodit ćemo sukladno uputama Kriznog stožera, a o čemu ćemo Vas pravovremeno izvijestiti.

Navedene mjere poduzete su u cilju zaštite zdravlja i sprječavanja širenja bolesti COVID-19.

Brojne stručno-znanstvene kongrese, simpozije, tečajeve i razne edukacije organizirate baš Vi, naše vrijedne podružnice, stručna društva i sekcije te se nadamo da će epidemiološka situacija u narednom razdoblju biti povoljnija.  Svrha djelovanja HLZ-a najjednostavnije, ali i najtočnije prikazana je u Članku  1. Statuta HLZ-a koji kaže: Hrvatski liječnički zbor, osnovan 26. veljače 1874. godine udruga je liječnika, združenih radi unapređenja zaštite zdravlja naroda, stručnog i znanstvenog rada, njegovanja liječničke etike i zaštite staleških interesa.

 

S osobitim poštovanjem,

prof.dr.sc. Željko Krznarić, dr.med.
predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora

x

Check Also

Stručna društva Hrvatskoga liječničkog zbora kao i njegovi članovi, pojedinci dali svoje komentare na Nacrt Plana programa mjera zdravstvene zaštite 2023.-2026.

Obavještavamo Vas da je Hrvatski liječnički zbor završio s prikupljanjem komentara i ...