Izdvajamo
Home / Iz središnjice / Prof. dr. sc. Željko Krznarić, dr. med. izabran za predsjednika Hrvatskog liječničkog zbora u treći mandat

Prof. dr. sc. Željko Krznarić, dr. med. izabran za predsjednika Hrvatskog liječničkog zbora u treći mandat

Dosadašnji predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora (HLZ) prof. dr. sc. Željko Krznarić izabran je u treći mandat na održanoj izbornoj Skupštini HLZ-a 25.veljače 2021.godine. Funkciju predsjednika će obnašati sljedeće četiri godine. Dužnost prvog potpredsjednika HLZ-a i u idućem mandatu povjerena je prof. dr. sc. Borisu Brkljačiću.

130. Izborna Skupština po prvi puta održana je elektroničkim putem zbog epidemioloških odluka koje su i dalje na snazi poradi pojave COVID-19. Za prof. Krznarića glasovalo je 138 od nazočna 155 delegata Skupštine, dok je prof. Brkljačića izabralo 128 delegata.

Predstavljajući svoju kandidaturu za predsjednika HLZ-a za treći mandat,  prof. Krznarić je istaknuo kako će u fokusu rada HLZ-a i dalje biti skrb o članstvu. HLZ će i dalje nastaviti aktivno podupirati rad svojih podružnica i stručnih društava koji su od vitalne važnosti za njegov opstanak. Posebna pozornost bit će posvećena i ulozi primarne zdravstvene zaštite u cjelokupnom zdravstvenom sustavu.

Radni dio izborne Skupštine vodio je Renato Mittermayer, dr.med.

Ovo je prvi puta u stoljetnoj povijesti Hrvatskoga liječničkog zbora gdje je predsjednički kandidat izabran u treći mandat.

prof. dr. sc. Željko Krznarić, dr.med.

 

prof.dr.sc. Boris Brkljačić, dr.med.

x

Check Also

Stručna društva Hrvatskoga liječničkog zbora kao i njegovi članovi, pojedinci dali svoje komentare na Nacrt Plana programa mjera zdravstvene zaštite 2023.-2026.

Obavještavamo Vas da je Hrvatski liječnički zbor završio s prikupljanjem komentara i ...