Izdvajamo
Home / Iz središnjice / Prof. dr. sc. Željko Krznarić i prof. dr. Boris Brkljačić ponovo izabrani na vodeće pozicije Hrvatskoga liječničkog zbora

Prof. dr. sc. Željko Krznarić i prof. dr. Boris Brkljačić ponovo izabrani na vodeće pozicije Hrvatskoga liječničkog zbora

Na redovitoj izbornoj skupštini održanoj u subotu, 11. ožujka 2017., u prepunoj velikoj dvorani Hrvatskoga liječničkog zbora prof. dr. Željko Krznarić većinom glasova ponovo je izabran za predsjednika, a prof. dr. Boris Brkljačić za prvog dopredsjednika Hrvatskoga liječničkog zbora. Prepoznavši njihov predani rad za boljitak liječničke profesije i medicinskih znanosti, članovi Hrvatskoga liječničkog zbora po drugi su im puta ukazali svoju punu podršku.

Izbornoj skupštini prisustvovali su ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić koji je pozdravio sve nazočne, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske dr. sc. Tomislav Madžar, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, prof.dr.sc. Mirna Šitum, pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo i predsjednica Hrvatskog dermatovenerološkog društva HLZ-a, predsjednik Hrvatske liječničke komore mr. sc. Trpimir Goluža, predsjednica Akademije medicinskih znanosti Hrvatske prof. dr. sc. Jasna Lipozenčić, dekan Medicinskog fakulteta u Zagrebu prof.dr.sc. Marijan Klarica, dekan Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, prof.dr.sc. Hrvoje Brkić, predsjednik Odbora za međunarodne odnose Američke akademije za forenzične znanosti prof. dr. sc. Dragan Primorac te ostali cijenjeni uzvanici i članovi Hrvatskoga liječničkog zbora.

Nakon što je izabran na još jedan četverogodišnji mandat, prof. dr. sc. Krznarić izjavio je kako je iznimno zahvalan kolegama delegatima na redovnoj Izbornoj skupštini koji su mu odlučili ukazati povjerenje kako bi zajedno nastavili s radom na unaprjeđenju liječničke struke u Hrvatskoj i podizanju njezinog međunarodnog ugleda. “Velika mi je čast što su kolege profesora Brkljačića i mene podržali na izborima u Hrvatskom liječničkom zboru. To je priznanje našem dosadašnjem angažmanu i radu na programima Hrvatskog liječničkog zbora, usmjerenom na izvrsnost liječništva u Hrvatskoj i razvoj međunarodne suradnje. Sa svim ćemo stručnim društvima Zbora nastaviti kontinuirano raditi s ciljem poboljšanja skrbi o svim pacijentima u hrvatskom zdravstvenom sustavu“, rekao je prof. dr. sc. Krznarić nakon Izborne skupštine.

 

Nina Aušperger, mag. nov.

x

Check Also

Stručna društva Hrvatskoga liječničkog zbora kao i njegovi članovi, pojedinci dali svoje komentare na Nacrt Plana programa mjera zdravstvene zaštite 2023.-2026.

Obavještavamo Vas da je Hrvatski liječnički zbor završio s prikupljanjem komentara i ...