Izdvajamo
Home / Iz središnjice / Proslavljena 146. obljetnica Hrvatskoga liječničkog zbora

Proslavljena 146. obljetnica Hrvatskoga liječničkog zbora

U organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ) proslavljena je 146. obljetnica kontinuiranog djelovanja te je tom prigodom u zagrebačkom Hotelu Esplanade održan Liječnički bal. Kao i svake godine, tradicionalni Liječnički bal ima humanitarni karakter. Ove godine donaciju od 50 tisuća kuna predsjednik HLZ-a, prof.dr.sc. Željko Krznarić, dr.med. u ime Zbora uručio je Zakladi Dječja onkologija Rebro, za izgradnju i opremanje novog odjela dječje hematologije i onkologije u sastavu KBC-a Zagreb. Donaciju je u ime Zaklade primio ravnatelj KBC Zagreb prof.dr.sc. Ante Ćorušić, dr.med.
„Uvijek s dobrobiti naših sugrađana i pacijenata na prvom mjestu, u Hrvatskom liječničkom zboru već gotovo stoljeće i pol neumorno radimo na unaprjeđenju liječničke struke. Velika nam je radost što i putem donacija za zdravstvenu skrb najmlađih imamo priliku pomoći poboljšanju kvalitete zdravstvene skrbi u Hrvatskoj“, rekao je prof. Krznarić.

Na svečanom Liječničkom balu u subotu, 29. veljače 2020. godine u Hotelu Esplanade prisustvovao je ministar zdravstva prof.dr.sc. Vili Beroš, dr.med., rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras, prof.dr.sc. Dragan Primorac, dr,med., prof.dr.sc. Ranka Štern Padovan te niz uglednih hrvatskih liječnika i ravnatelja bolnica i drugih zdravstvenih ustanova.

Na humanitarnoj večeri uz voditeljicu Ivu Šulentić, okupljene su zabavljali Miro Ungar i Gelato Sisters te članice plesne skupine Transform Crew.

https://www.gloria.hr/fokus/uzeo-predah-od-krize-zbog-koronavirusa-ministar-vili-beros-uzivao-sa-suprugom-jasminkom-u-veceri-punoj-plesa/10048657/

x

Check Also

Stručna društva Hrvatskoga liječničkog zbora kao i njegovi članovi, pojedinci dali svoje komentare na Nacrt Plana programa mjera zdravstvene zaštite 2023.-2026.

Obavještavamo Vas da je Hrvatski liječnički zbor završio s prikupljanjem komentara i ...