Izdvajamo
Home / Iz središnjice / Suradnja Hrvatskog liječničkog zbora i Grada Zagreba

Suradnja Hrvatskog liječničkog zbora i Grada Zagreba

U povodu Svjetskog dana zdravlja, dana 7. travnja 2017. predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora, prof. dr. sc. Željko Krznarić, dr. med. i prof. dr. sc. Adriana Vince, dr. med., Glavni tajnik Hrvatskog liječničkog zbora, sastali su se s gospodinom Milanom Bandićem, gradonačelnikom Grada Zagreba. Povod prijemu je svečano uručenje diplome gradonačelniku Grada Zagreba, g. Milanu Bandiću, u povodu 143. godišnjice Hrvatskog liječničkog zbora i 140. obljetnice izlaženja stručno-znanstvenog časopisa Liječnički vjesnik, a sve u znak priznanja za svekoliku potporu i doprinos u njegovanju dugogodišnje tradicije Hrvatskog liječničkog zbora i skrbi o zdravlju naroda. Hrvatski liječnički zbor je diplomom iskazao zahvalu gradonačelniku za kontinuiranu dugogodišnju potporu Hrvatskom liječničkom zboru i njegovim stručnim društvima.

Kasnije se druženje nastavilo u Hrvatskom liječničkog zboru u sklopu 10. sastanka Stručnog savjeta HLZ-a koje je u ime gradonačelnika pozdravio Slavko Antolić. Nakon kraćeg uvodnog izlaganja profesora Krznarića o povijesti Hrvatskog liječničkog zbora, predavanje je održao, prof. dr. sc. Mladen Bušić, dr. med. u suradnji s doc. dr. sc. Mirjanom Bjeloš pod nazivom: Od projekta Grada Zagreba do Nacionalnog programa ranog otkrivanja slabovidnosti i Nacionalnog dana ambliopije. Profesor Bušić, po struci oftalmolog koji je ujedno i ravnatelj KB Sveti Duh u svojem izlaganju prikazao je važnost ranog otkrivanja slabovidnosti u djece. Istaknuo je kako je za liječenje važno što ranije otkriti bolest, a preporuča se provođenje adekvatnih testova već u 4. godini života. Upravo je ovaj projekt podržao Grad Zagreb te je Hrvatska zbog toga među vodećim zemljama koja je prepoznala važnost liječenja slabovidnosti i njenog ranog otkrivanja.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora, prof. dr. sc. Željko Krznarić zahvalio se sudionicima Stručnog savjeta HLZ-a, spomenuvši kako je Svjetska zdravstvena organizacija ove godine dan posvetila depresiji kao jednom od gorućih problema današnjice. Za kraj izlaganja pozvao je sudionike da se pridruže neformalnom druženju u palači Dverce u organizaciji gradonačelnika Grada Zagreba.

Ivona Matišić, mag. oec.

Prof. dr. sc. Adriana Vince, prof. dr. sc. Željko Krznarić i gradonačelnik Milan Bandić

Prof. dr. sc. Adriana Vince, prof. dr. sc. Željko Krznarić i gradonačelnik Milan Bandić

x

Check Also

Stručna društva Hrvatskoga liječničkog zbora kao i njegovi članovi, pojedinci dali svoje komentare na Nacrt Plana programa mjera zdravstvene zaštite 2023.-2026.

Obavještavamo Vas da je Hrvatski liječnički zbor završio s prikupljanjem komentara i ...