Izdvajamo
Home / Iz središnjice / Svečana dodjela odličja Hrvatskog liječničkog zbora

Svečana dodjela odličja Hrvatskog liječničkog zbora

Nakon 3. sjednice Glavnog odbora Hrvatskoga liječničkog zbora, u subotu, 07. listopada 2017. godine održana je svečana dodjela odličja koja je okupila mnogobrojne cijenjene kolegice i kolege liječnike, članove Hrvatskoga liječničkog zbora, ali i druge uglednike.

Tom se prigodom brojnim članovima HLZ-a odaje počast za njihovo nesebično i hvalevrijedno djelovanje na području znanstvenog, stručnog i profesionalnog rada, a prisutnima se s riječima punim hvale obratio prof. dr. sc. Željko Krznarić, predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora. Pozdravivši sve nazočne, izrazio je oduševljenje što smo se okupili u tako velikom broju povodom ove posebne prilike kada slavimo najzaslužnije članove Hrvatskoga liječničkog zbora zbog njihovog nesebičnog i prije svega humanog profesionalnog doprinosa našoj zajednici. Svim časnim dobitnicima odličja zahvalio je za sve što su učinili za naš narod u području zdravstvene zaštite i brige za one najpotrebitije. Hrvatski liječnički zbor nastavlja kontinuitet aktivnog rada i zalaganja već 143. godinu, a 2017. godina je ujedno i godina u kojoj se bilježi 140. obljetnica izlaženja časopisa Liječnički vjesnik, službenog glasila Hrvatskog liječničkog zbora. Nakon pozdravnog govora prof. dr. sc. Željka Krznarića, dr. Petar Matijašević, predsjednik Povjerenstva za odličja HLZ-a ukratko nas je upoznao s članovima Povjerenstva te objasnio proceduru nominacije i odabira dobitnika odličja. Za 2016. godinu su ukupno dodijeljena 102 odličja Hrvatskog liječničkog zbora, od toga 9 odličja začasnog članstva te 14 nagrada Ladislav Rakovac. Za navedena odličja se dodjeljuje i plaketa Hrvatskog liječničkog zbora.

Zatim je uslijedio svečani dio prigode gdje su uručene zahvalnice, posebne zahvalnice, diplome, povelje, nagrade Ladislav Rakovac i začasno članstvo mnogobrojnim časnim članovima Hrvatskoga liječničkog zbora, ali i institucijama i zavodima koje su ostvarile značajan doprinos zdravstvenom sustavu te brizi i skrbi za zdravlje naroda. Ovom prigodom su svečanosti prisustvovali  ravnatelji i njihovi predstavnici iz cijele Hrvatske.

Posebnu zahvalnicu dobio je prim. Vjekoslav Mahovlić, dr.med., koji se s uzbuđenjem u glasu zahvalio na odanom priznanju te istaknuo važnu ulogu Hrvatskoga liječničkog zbora u njegovanju i napredovanju medicinske struke.

Svečanu atmosferu upotpunio je i bogati glazbeni program Zagrebačkih liječnika pjevača kojeg su svojim predivnim vokalima obogatila solistica Iva Juras, dirigentica Zbora liječnika pjevača. Nakon dodjele priznanja, dobitnici i njihova pratnja pozvani su na  prigodan domjenak i ugodno druženje u Klub Hrvatskog liječničkog zbora.

FOTOGALERIJA

 

x

Check Also

Stručna društva Hrvatskoga liječničkog zbora kao i njegovi članovi, pojedinci dali svoje komentare na Nacrt Plana programa mjera zdravstvene zaštite 2023.-2026.

Obavještavamo Vas da je Hrvatski liječnički zbor završio s prikupljanjem komentara i ...