Izdvajamo
Home / Iz središnjice / Svečana dodjela odličja Hrvatskoga liječničkog zbora
Prof. dr. sc. Željko Krznarić, predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora i prim. mr. sc. Goran Ivanišević povodom dodjele odličja u HLZ-u
Prof. dr. sc. Željko Krznarić, predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora i prim. mr. sc. Goran Ivanišević

Svečana dodjela odličja Hrvatskoga liječničkog zbora

 

Nakon 14. sjednice Glavnog odbora Hrvatskoga liječničkog zbora, u petak 23. rujna 2016. godine održana je svečana dodjela odličja koja je okupila mnogobrojne cijenjene kolegice i kolege liječnike, članove Hrvatskoga liječničkog zbora.

Tom se prigodom brojnim članovima HLZ-a odaje počast za njihovo nesebično i hvalevrijedno djelovanje na području znanstvenog, stručnog i profesionalnog rada, a prisutnima se s riječima punim hvale obratio prof. dr. sc. Željko Krznarić, predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora. Pozdravivši sve nazočne, izrazio je oduševljenje što smo se okupili u tako velikom broju povodom ove posebne prilike kada slavimo najzaslužnije članove Hrvatskoga liječničkog zbora zbog njihovog nesebičnog i prije svega humanog profesionalnog doprinosa našoj zajednici. Svim časnim dobitnicima odličja zahvalio je za sve što su učinili za naš narod u području zdravstvene zaštite i brige za one najpotrebitije. Nakon pozdravnog govora prof. dr. sc. Željka Krznarića, dr. Petar Matijašević, predsjednik Povjerenstva za odličja HLZ-a ukratko nas je upoznao s članovima Povjerenstva te objasnio proceduru nominacije i odabira dobitnika odličja.

Zatim je uslijedio svečani dio prigode gdje su uručene zahvalnice, posebne zahvalnice, diplome, povelje, odličja i spomen zahvalnice mnogobrojnim časnim članovima Hrvatskoga liječničkog zbora. Spomen zahvalnica najviši je oblik priznanja kojemu je, uz profesionalni i znanstveni doprinos, važan uvjet 60 godina članstva u Hrvatskom liječničkom zboru. Posebnu zahvalnicu dobio je prim. mr. sc. Goran Ivanišević za dugogodišnje uspješno vođenje Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju HLZ-a koji se s uzbuđenjem u glasu zahvalio na odanom priznanju te istaknuo važnu ulogu Hrvatskoga liječničkog zbora u njegovanju i napredovanju medicinske struke.

Svečanu atmosferu upotpunio je i bogati glazbeni program gudačkog kvarteta Cordos kojeg su svojim predivnim vokalima obogatili solistica Iva Juras, dirigentica Zbora liječnika pjevača te tenor dr. Željko Jušinović, član Zbora liječnika pjevača. Nakon dodjele priznanja, dobitnici i njihova pratnja pozvani su na  prigodan domjenak i ugodno druženje u Klub HLZ-a.

About alen

x

Check Also

Međunarodni simpozij “Lifestyle medicine” koji će se održati 5. srpnja 2023. u Velikoj dvorani Hrvatskoga liječničkog zbora

Zadovoljstvo nam je najaviti međunarodni simpozij “Lifestyle medicine” koji će se održati 5. ...