Izdvajamo
Home / Iz središnjice / U Hrvatskom liječničkom zboru održan sastanak sa Zakladom ICF

U Hrvatskom liječničkom zboru održan sastanak sa Zakladom ICF

U ponedjeljak, 16. prosinca 2019. godine u Hrvatskom liječničkom zboru održan je sastanak sa Zakladom ICF. Sastanku su ispred Hrvatskog liječničkog zbora prisustvovali predsjednik, prof.dr.sc. Željko Krznarić, dr.med. i rizničarka prim. Viktorija Bradić, dr.med.

Zaklada ICF osnovana je nedavno, 2018. godine sa željom pomoći i osnaživanja onih koji svakodnevno pomažu djeci s posebnim potrebama. Osnovali su je roditelji djece s poremećajem iz spektra autizma koji su odlučili iskoristiti svoja znanja, iskustva i financijska sredstva da bi podržali druge roditelje i ostale članove obitelji, skrbnike, edukatore i rehabilitatore u njihovoj brizi i nesebičnom radu. Njihov moto je pomoći pomagačima. Prepoznali su važnost i ulogu roditelja, rehabilitatora i drugih suradnika koji svakodnevno pomažu djeci s posebnim potrebama te su se u svojoj nesebičnoj aktivnosti odlučili fokusirati upravo na njih.

Zaklada će kontinuirano volonterski raditi na prikupljanju financijskih sredstava, te iz tih sredstava financirati i sufinancirati projekte i programe za potporu i osnaživanje obitelji terapeuta, rehabilitatora, edukatora i drugih stručnjaka te projekte koji omogućuju bolju komunikaciju između roditelja i stručnjaka.

x

Check Also

Stručna društva Hrvatskoga liječničkog zbora kao i njegovi članovi, pojedinci dali svoje komentare na Nacrt Plana programa mjera zdravstvene zaštite 2023.-2026.

Obavještavamo Vas da je Hrvatski liječnički zbor završio s prikupljanjem komentara i ...