Izdvajamo
Home / Obavijesti / Poštovane kolegice i kolege, članice i članovi Hrvatskog liječničkog zbora,
Fotografija preuzeta: http://www.vecernji.hr/

Poštovane kolegice i kolege, članice i članovi Hrvatskog liječničkog zbora,

u Hrvatskoj se 26. veljače obilježava Hrvatski dan liječnika u spomen na 26. veljače 1874. godine, kada je osnovan Hrvatski liječnički zbor. Tog je dana skupina od dvadeset i jednog liječnika utemeljila liječničko društvo, kao osmu liječničku udrugu u Europi, kako bi unaprijedila medicinsku struku.

Obilježavanjem ovog dana želimo ukazati na društveni značaj i položaj liječnika te na njihov stručan, odgovoran i kompleksan rad prožet etičkim i humanim odnosom prema bolesnicima. Posao  liječnika spada u društveno najteži i najodgovorniji, a dužnost svih nas je da nastojimo unaprijediti zdravstveni sustav kako bi postao još bolji i učinkovitiji.

Čestitam vam ovaj današnji dan, čestitam vam na trudu i zalaganju i svemu što činite da biste unaprijedili plemenite vještine liječničkog zvanja, ali i položaj liječnika u društvu, njegov društveni i ekonomski status. Zbog toga je na nama, liječnicima u politici, još veća odgovornost i obveza da promišljenim i dobrim prijedlozima te zakonodavnom aktivnošću unapređujemo medicinsku struku i  položaj liječnika, kako bi ostajali u Lijepoj Našoj.

S poštovanjem

 

PREDSJEDNICA ODBORA
dr. 
sc. Ines Strenja-Linić, dr. med.

cestitka
x

Check Also

Poziv na javnu prezentaciju rezultata istraživanja “Opasnosti i prednosti društvenih mreža za doktore medicine i doktore dentalne medicine” Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, 18. svibnja 2022.g. u 10.00 sati

Zanima li Vas preporuka što kao doktor medicine/dentalne medicine možete objaviti na ...