Izdvajamo
Home / Obavijesti / Obavijest

Obavijest

Poštovane kolegice i kolege,

Obavještavamo Vas da su u prostorima Hrvatskog liječničkog zbora do daljnjeg otkazana su sva okupljanja uslijed epidemije COVID-19. Brojna su stručna društva HLZ-a otkazala, odnosno odgodila svoje kongrese predviđene za ožujak, travanj, svibanj pa čak i lipanj. Također, Izvršni odbor HLZ-a omogućio je odgodu održavanja skupština podružnica i stručnih društava do kraja 2020. godine.
Hrvatski liječnički zbor redovito prati preporuke Kriznog stožera Republike Hrvatske, Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te postupa sukladno izdanim uputama kako bi se spriječilo daljnje širenje COVID-19 koronavirusa.
Nažalost, uslijed epidemije Zagreb su zatresli i snažni potresi u nedjelju 22. ožujka 2020. gdje je došlo do određenih oštećenja. Kao što ste i upoznati, u potresu je najteže pogođeno središte grada, a zasad zabilježena šteta je velika. Potresi su izazvali niz oštećenja na kulturno-povijesnoj graditeljskoj baštini grada Zagreba. Oštećene su i brojne stambene zgrade, a štetu je nažalost pretrpjela i naša zgrada Liječničkog doma u Šubićevoj 9. Urušena su četiri dimnjaka na krovu zgrade radi čega smo bili prisiljeni zatražiti zatvaranje dovoda plina kako ne bi došlo do opasnosti od trovanja ugljičnim monoksidom. Trenutno smo u postupku izvida štete i procesu sanacije kako bismo u najkraćem mogućem roku sve mogli staviti u funkciju.
U nastavku možete pogledati zabilježene fotografije naših prostora kao i vanjsku snimku snimljenu dronom.
S poštovanjem,

prof.dr.sc. Željko Krznarić, dr.med.
predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora

[fusion_gallery image_ids=”10830,10831,10832,10833,10834,10835,10836″ layout=”” picture_size=”” columns=”” column_spacing=”10″ hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][fusion_text] [/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
x

Check Also

ČLANARINA HLZ-u

Poštovani članovi Hrvatskoga liječničkog zbora, Obaviještavamo Vas da odlukom Skupštine HLZ-a od ...