Izdvajamo
Home / Obavijesti / Održana svečana dodjela odličja Hrvatskog liječničkog zbora za 2018. godinu

Održana svečana dodjela odličja Hrvatskog liječničkog zbora za 2018. godinu

Nakon 12. sjednice Glavnoga odbora HLZ-a, 10. prosinca 2019. godine održana je dodjela odličja Hrvatskoga liječničkog zbora. Svečanost dodjele odličja započela je glazbenim programom Zagrebačkih liječnika pjevača koji su za ovu priliku pripremili i otpjevali bogat repertoar svečanih pjesama kako bi uveličali ovu posebnu svečanost. Predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora, prof. dr. sc. Željko Krznarić, dr.med.  otvorio je dodjelu odličja zahvalivši liječnicima pjevačima na bogatom glazbenom programu te pozdravivši sve nazočne i čestitavši svim dobitnicima odličja bez čijeg truda, napora i edukacije Hrvatski liječnički zbor ne bi postojao. To su sve liječnici koji su svoj život posvetili naobrazbi, edukaciji mladih kolega i brizi za druge te zbog svog nesebičnog i humanog rada zaslužili su biti nagrađeni. Odličja Hrvatskog liječničkog zbora su svojevrsna nagrada njihovog rada i truda u brizi za zdravlje naroda.

Nakon uvodnog govora prof. dr. sc. Željka Krznarića, prisutnima se obratio dr. Petar Matijašević, predsjednik Povjerenstva za odličja koji je pojasnio proces nominacije i izbora dobitnika priznanja. Ove godine pristiglo je 93 prijedloga za nagradu, 87 je prihvaćeno, a 6 nije ispunjavalo uvjete pravilnika. Sve odluke povjerenstva su donesene jednoglasno. Nagrade HLZ-a uručene su i mnogim liječnicima koji svojim radom u bolnicama ili u podružnicama HLZ-a osobito pridonose skrbi o pacijentima.

Za izuzetan doseg u medicini nagrađena su dva tima – Multidisciplinarni tim KBC-a Zagreb koji je razdvojio sijamske blizanke i Suradni centar Svjetske zdravstvene organizacije za dječju oftamologiju, Klinike za očne bolesti KB Sveti duh. U ime Kliničkog bolničkog centra Zagreb prisutnima se obratio pomoćnik ravnatelja za kontrolu kvalitete zdravstvene zaštite i nadzor prim. dr.sc. Milivoj Novak, dr.med., a potom je predstavnik Multidisciplinarnog tima KBC-a Zagreb, prof.dr.sc. Tomislav Luetić, dr.med. opisao cijeli proces koji je prethodio operaciji razdvajanja blizanki te primio odličje u ime cijelog tima. Prof.dr.sc. Mladen Bušić, dr.med. i doc.dr.sc. Mirjana Bjeloš, dr.med. primili su priznanje za sve oftalmologe koji svaki dan u zdravstvenim ustanovama vrijedno rade kako bi sva djeca u Hrvatskoj dobila preventivni pregled na kućnom pragu.

Uručena su i priznanja za 30, 40 i 50 godina u HLZ-u te priznanja umrlim članovima. Nakon minute šutnje dodijeljeno odličje – Posebna zahvalnica, pokojnom prof.dr.sc. Ivi Juriću, dr.med., ravnatelju Kliničkog bolničkog centra Split, a koje su preuzeli članovi obitelji.

Svi dobitnici nagrađeni su gromoglasnim pljeskom svojih obitelji, prijatelja i kolega, a ova odličja predstavljaju veliko priznanje za uložen trud u promicanje i njegovanje liječničke profesije. Nakon dodjele, u ime svih nagrađenih kratki govor održala je prof.dr.sc. Asja Stipić Marković, dr.med. jedna od dobitnika priznanja odličja Začasni član, zahvalivši na prepoznavanju njihovog rada i truda. Dodjelu odličja zatvorio je prof. dr. sc. Željko Krznarić, dr.med., a ugodno druženje nastavilo se na prigodnom domjenku u Klubu HLZ-a.

ODLICJA SKUPSTINA 31.5.2019 final za 10.12.2019
x

Check Also

OBAVIJEST – RADNO VRIJEME HLZ

Poštovani, Radno vrijeme Središnjice HLZ-a: u SRIJEDU, 7. lipnja 2023 je od ...