Izdvajamo
Home / Obavijesti / Preminuo prof.dr.sc. Vlado Jukić, dr.med. ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče i predsjednik Suda Časti Hrvatskog liječničkog zbora

Preminuo prof.dr.sc. Vlado Jukić, dr.med. ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče i predsjednik Suda Časti Hrvatskog liječničkog zbora

Autor: Marko Todorov, CROPIX
Izvor: www.jutarnji.hr

Sažaljenjem Vas obavještavamo da nas je danas, 3. ožujka 2019. u 68. godini života, nakon kratke i teške bolesti, napustio ugledni član Hrvatskog liječničkog zbora, prof.dr.sc. Vlado Jukić, dr.med.

Rođen je 23.6.1951. godine u Posušju u Bosni i Hercegovini. Medicinski fakultet završio je u Zagrebu 1976. godine, a specijalistički ispit iz psihijatrije položio je 1982.g. Završio je postdiplomski studij iz forenzičke psihijatrije i edukaciju iz bračne i obiteljske psihoterapije, a prošao je i niz dugih edukacije iz raznih područja psihijatrije. Tijekom svog života ostvario je brojna stručna i znanstvena dostignuća. Po osam je godina radio u Neuropsihijatrijskoj bolnici „Dr Ivan Barbot“ Popovača (1979. do 1986.) i Klinici za psihijatriju Rebro, Zagreb (1986. do 1994.), , od 1994., bio je ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče u Zagrebu. Bio je predsjednik Hrvatskog psihijatrijskog društva.
Član je Hrvatskog liječničkog zbora od 1976. godine. Dobitnik je Začasnog članstva – najvišeg odličja Hrvatskog liječničkog zbora 2011. godine. Također je obnašao dužnost predsjednika Suda Časti Hrvatskog liječničkog zbora.
Prof.dr.sc. Vlado Jukić, dr.med., će ostati upamćen kao najdugovječniji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče te kao inicijator ideje o proglašenju Dana prava osoba s duševnim smetnjama koji se u Republici Hrvatskoj obilježava 6. lipnja.

x

Check Also

Obavijest

Poštovane kolegice i kolege, Obavještavamo Vas da su u prostorima Hrvatskog liječničkog ...