Izdvajamo
Home / Obavijesti / STRUČNI SIMPOZIJ „CROATIAN OBESITY FORUM“ Zdravlje majke i djeteta

STRUČNI SIMPOZIJ „CROATIAN OBESITY FORUM“ Zdravlje majke i djeteta

Hrvatski liječnički zbor, Šubićeva 9, Zagreb
9. studenoga 2017. godine, od 12:00 do 15:00 sati

Hrvatski liječnički zbor pokrenuo je javnozdravstveni program PETICA-igrom do zdravlja čiji cilj je prevencija pretilosti u djece školske dobi 2014. godine. Osim svoje središnje aktivnosti, edukacija učenika i roditelja, PETICA također provodi različite aktivnosti za suzbijanje pretilosti s ciljem promocije važnosti zdravih životnih navika kroz cijeli životni ciklus.

Pozivamo Vas na stručni simpozij „Croatian Obesity Forum“ koji će se održati 9. studenoga 2017. godine, u Hrvatskom liječničkom zboru, od 12:00-15:00 sati. Cilj simpozija je podići svijest o sveprisutnom problemu pretilosti u Hrvatskoj te u svijetu. Upravo je pretilost rizični čimbenik za razvoj različitih kroničnih nezaraznih bolesti tijekom života poput dijabetesa tipa 2. „Croatian Obesity Forum“ organizira se upravo povodom Svjetskog dana dijabetesa (14. studenoga) u čijem fokusu je zdravlje majki. Majka svojim genetskim materijalom, ali i životnim navikama, već pri začeću ploda direktno utječe na buduće zdravlje svog nasljednika/ce. Samim time može uvelike utjecati i na smanjenje rizika od razvoja dijabetesa tipa 2, srčano-žilnih bolesti, karcinoma i drugih bolesti tijekom života djeteta.
Na stručnom simpoziju osvrnut ćemo se detaljnije na:
• najnovije statističke podatke povezane uz pretilost u odraslih i djece
• pretilost i trudnoću
• liječenju i prevenciju (gestacijskog) dijabetesa
• iskustvo u liječenju debljine i popratnih oboljenja u odraslih i djece
• prevenciju pretilosti kao ključa dobrog zdravlja cijele obitelji.
Program se nalazi u prilogu. Ljubazno molimo da potvrdite dolazak na cobal.epode@hlz.hr do 8. studenoga 2017. Pridružite nam se i podržite aktivnosti za suzbijanje pretilosti!

Sara Cobal, mag. nutr.
voditeljica programa PETICA-igrom do zdravlja

POZIVNICA_Croatian Obesity Forum
cof PROGRAM 2017_f
x

Check Also

OBAVIJEST – RADNO VRIJEME HLZ

Poštovani, Radno vrijeme Središnjice HLZ-a: u SRIJEDU, 7. lipnja 2023 je od ...