Izdvajamo
Home / Obavijesti / Zaštita osobnih podataka u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka

Zaštita osobnih podataka u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka

Obraćamo Vam se kao uvaženom članu Hrvatskog liječničkog zbora te molimo da odvojite nekoliko minuta svog vremena kako biste nam pomogli u usklađenju našeg djelovanja s obveznim pravnim propisima.

Naime, vjerojatno Vam je već poznato kako je dana 25. svibnja 2018. godine stupila na snagu Opća uredba o zaštiti podataka koja ujednačava zaštitu osobnih podataka na prostoru Europske unije. HLZ kao udruga u svojem djelovanju beziznimno poštuje odredbe svih propisa, a naročito onih koji se tiču prava njezinih članova.

Stoga u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka ovim putem želimo obnoviti Vašu suglasnost o korištenju osobnih podataka koja će u cijelosti izraziti Vaše želje i interese. Kao što znate, ispunjavanjem Pristupnice i plaćanjem članarine, postali ste član HLZ-a te ste stupili u ugovorni odnos s HLZ-om. Temeljem navedenog ugovornog odnosa, odnosno Vašeg članstva u HLZ-u, HLZ obrađuje Vaše osobne podatke koje ste nam dobrovoljno dostavili u opsegu koji je nužan za izvršavanje prava i obveza koje proizlaze iz članstva.

Molimo Vas da nam pomognete u ispunjavanju naših obveza propisanih Općom uredbom o zaštiti podataka te nam dostavite popunjenu privolu koja se nalazi u privitku ovog dopisa. Istu nam možete dostaviti na način na koji Vam najviše odgovara: skeniranu putem e-maila na adresu: tajnistvo@hlz.hr ili poštom na adresu: Šubićeva 9, 10000 Zagreb

Ovim putem Vas ujedno obavještavamo kako HLZ obrađuje isključivo osobne podatke koje ste nam prethodno i dobrovoljno sami dostavili te kako sukladno odredbi čl. 15. Opće uredbe o zaštiti podataka možete postaviti zahtjev za izdavanjem Potvrde o obradi osobnih podataka u kojoj ćemo Vas na primjeren i transparentan način informirati kako brinemo o Vašim osobnim podacima te koja Vam prava pripadaju u vezi s obradom osobnih podataka.

U Zagrebu,  dana 25. svibnja 2018. godine

Preuzmi privolu – PDF

x

Check Also

OBAVIJEST – RADNO VRIJEME U ČET 23.02.2023.

Poštovani, obaviještavamo Vas da Središnjica Hrvatskoga liječničkog zbora u ČETVRTAK, 23.02.2023. iznimno ...