Izdvajamo
Home / Ostalo / Počasno članstvo Austrijskog društva radiologa
Profesor Klaus Hausegger, predsjednik Austrijskog drustva radiologa i profesorica Rosemarie Forstner, dopredsjednica ORG dodijeljuju počasno članstvo profesoru Brkljačicu.

Počasno članstvo Austrijskog društva radiologa

U petak 8.studenog, na medjunarodni dan radiologije, profesoru Borisu Brkljačiću, potpredsjedniku HLZ i predsjedniku Europskog društva radiologa, najveceg svjetskog strucnog i znanstvenog radiološkog drustva, dodijeljeno je u Becu pocasno članastvo Austrijskog drustva radiologa (Osterreichische roentgengeselschaft).

Priznanje je dodijeljeno tijekom uglednog “Wiener Radiologisches Symposium” na kojem je profesor Brkljačić održao “keynote” predavanje o radiomici dojke. Prilikom zahvale profesor Brkljačić je naglasio da se radi o velikoj počasti za njega osobno, kao prvog hrvatskog radiologa kojem je pocasno clanstvo ORG dodijeljrno, ali i za Hrvatsko drustvo radiologa HLZ i za Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Poznate su bliske povijesne veze austrijske i hrvatske medicine. I Hrvatski liječnički zbor i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu su osnovani u vrijeme Austrougarske monarhije, a prvi profesori zagrebackog Medicinskog fakulteta bili su nastavnici beckog Medicinskog fakulteta. Mnogi hrvatski liječnici su školovani u Beču i nekoliko radiologa Hrvata danas radi u Becu i Austriji.

x

Check Also

Skupština 2021

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” ...