Izdvajamo
Home / Iz rada Podružnica / PODRUŽNICA SPLIT HLZ-A – Izvješće s promocije knjige Zajedno kroz dječju ORL

PODRUŽNICA SPLIT HLZ-A – Izvješće s promocije knjige Zajedno kroz dječju ORL

Dana 3. studenog 2022. u 18 sati u Hotelu Park, Perivoj Josipa Hatzea 3, u Splitu  u organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora podružnica Split  uz pokroviteljstvo Akademije medicinskih znanosti Hrvatske podružnica Split održana je promocija knjige ZAJEDNO KROZ DJEČJU OTORINOLARINGOLOGIJU autorice  izv. prof. prim. dr. sc. Željke Roje. Pred mnogobrojnom publikom i uvaženim gostima knjigu su predstavili prof. dr. sc. Goran Račić, otorinolaringolog i prof. dr. sc. Vjekoslav Krželj, pedijatar.

Nazočne je u ime  Hrvatskog liječničkog zbora podružnice Split pozdravio predsjednik dr.sc. Zdeslav Benzon i predsjednik Akademije medicinskih znanosti podružnice Split prof.dr.sc. Ivo Urlić.

Kao značajan iskorak u ovoj promociji valja istaknuti da će knjiga prof. Roje biti prva medicinska knjiga koja će biti pripremljena u audioverziji za korištenje slijepim i slabovidnim osobama na inicijativu predsjednika Županijske udruge slijepih i slabovidnih osoba gospodina Ivana Tokića koji se  zahvalio autorici na spremnosti da svoj uradak stavi na raspolaganje za ovako plemeniti svrhu. Glas koji će  udahnuti novi  život knjizi bit će glas naše poznate radijske voditeljice Edite  Lučić Jelić.

Prof dr Goran Račić probranim je riječima govorio o stručnom i znanstvenom putu prof Roje i njezinoj sklonosti poučavanju koja je bila prepoznata od samog početka njezine  karijere i koja je rezultirala brojim znanstvenim i stručnim radovima, poglavljima u knjigama, priručnicima, tečajevima trajne  edukacije liječnika, sudjelovanjima na međunarodnim simpozijima i edukacijama diljem svijeta. Prof Krželj se primarno osvrnuo na sadržaj knjige za koju je rekao da neće samo dobro doći roditeljima, skrbnicima, bakama i djedama već i stručnom osoblju da se podsjeti nekih važnih stvari iz svakodnevne prakse.

Na samom kraju prisutnima se obratila prof. Roje i zahvalila svima koji su sudjelovali u njenom stručnom putu i u nastanku ove knjige i poručila da samo educirani roditelji mogu biti pravi partneri u odgoju i zdravlju djece što je preduvjet za bolje i sretnije odrastanje.

Nakon službenog dijela autorica je još dugo potpisivala knjige svima onima koji su željeli ponijeti ovaj uradak u personaliziranoj formi, jer je svaka posveta bila posebna, upravo za onoga kome će knjiga otići u trajno vlasništvo.

Bila je to uistinu lijepa i dostojanstvena večer u hotelu Park, prožeta lijepim emocijama i osjećajem da je dobro raditi dobro i da je prenošenje iskustva i znanja jedini siguran put do uspjeha, čemu je autorica posvetila cijeli svoj radni vijek.

Jer, dijete je knjiga iz koje trebamo čitati, kako bismo u nju pisali!

 

 

 

x

Check Also

Dr. Danći Mihovilčević iz Podružnice Šibenik HLZ-a napisala edukativnu slikovnicu o pripremi djece za anesteziju pod naslovom “Nešto ćeš lijepo sanjati”

S ponosom objavljujemo kako je dugodišnja delegatkinja Glavnog odbora HLZ-a ispred Podružnice ...