Izdvajamo
Home / Iz rada Podružnica / PODRUŽNICA SPLIT HLZ – održan Ples liječnika

PODRUŽNICA SPLIT HLZ – održan Ples liječnika

Splitski liječnici ponovo na tradicionalnom balu

 

Tradiciju druženja na Liječničkom balu u Splitu kratko je omela, ali ne i prekinula, pandemijska zbilja. Stoga smo željno dočekali bolju epidemiološku stvarnost da ponovo održimo naš rado pohođen bal liječnika, njihovih prijatelja i gostiju. Nakon tri godine u kojima smo se maksimalno angažirali u čuvanju zdravlja pojedinca i populacije,  prionuli smo opet organiziranju Liječničkog bala, ovog puta u hotelu Amphora u Splitu 22. travnja 2023. Predsjednik HLZ-a Podružnice Split, doc.dr.sc. Zdeslav Benzon, pozdravio je naše uvažene goste, gradonačelnika Grada Splita prof.dr.sc. Ivicu Puljka, župana Splitsko-dalmatinske županije g. Blaženka Bobana te ravnatelje najvećih  zdravstvenih ustanova u Splitsko-dalmatinskoj županiji, prof.dr.sc. Julija Meštrovića, ravnatelja KBC Split, dr. Marka Rađu, ravnatelja Doma zdravlja SDŽ i doc.prim.dr.sc. Željku Karin, ravnateljicu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ. Zahvale na predanom liječničkom radu tijekom pandemije te želje za dobrim druženjem uputili su prof. Puljak, g. Boban i prof. Meštrović. U ime predsjednika Hrvatske liječničke komore, doc. dr.sc. Krešimira Luetića, nazočne je pozdravio izv. prof.dr.sc. Krešimir Dolić. Kao i na svakom balu do sada, s nama je bio i muški pjevački zbor „Splitski liječnici pjevači“ uz glasovirsku pratnju Rozarije Samodol, prof. i pod ravnanjem maestra izv.prof.dr.sc. Blaženka Juračića. Premda su neki od njih umorni došli iz dežurstva ili operacijskih sala, iz njihove nadahnute izvedbe kolopleta svima poznatih domaćih skladbi  osjećala se samo radost što opet mogu pjevati i što opet možemo biti zajedno. Poznati nam glas s radijskih valova, Edita Lučić Jelić, s lakoćom nas je vodila kroz večer. Za plesne note, s nama je bio sastav Pop Art, iskusni zabavljači i vrhunski muzičari koji su s lakoćom dizali cijelu salu na noge nekoliko puta tijekom večeri.  Bilo je dovoljno samo nekoliko uvodnih koraka predsjednika doc. Benzona sa suprugom da se plesni podij dupkom napuni. Solističkim izvedbama glazbenika Vladimira Garića i Eme Kuzmanić Balić, dugo smo pljeskali.

Iznenađenje večeri bio je spontani nastup dr. Blaženka Maravića, vrsnog urologa iz KBC ST, koji se prisjetio svojih studentskih dana kada je, upravo s gore spomenutim bendom, vikende provodio na gažama…

Vrhunac večeri bila je bogata lutrija, koju su šarmantno vodili Edita Lučić Jelić i dr. Robert Vulić. Brojni pokloni naših donatora obradovali su uzvanike, a glavnu nagradu je izvukao najstariji nazočni predsjednik splitske podružnice HLZ-a prof.dr.sc. Jugoslav Bagatin. Ova proljetna večer, ispunjena muzikom, plesom i ćakulom, u opuštenoj atmosferi se protegnula do ranih jutarnjih sati. Već se radujemo slijedećem balu  na koji pozivamo sve naše kolege i prijatelje!

 

U ime HLZ Podružnice Split,

Anamarija Jurčev Savičević, podpredsjednica

Robert Vulić, tajnik

 

x

Check Also

Splitski liječnici pjevači na nastupu za pamćenje – jubilarnom koncertu povodom velikih 35 godina djelovanja

Splitski liječnici pjevači na nastupu za pamćenje – jubilarnom koncertu povodom velikih ...