Izdvajamo
Home / Iz rada Podružnica / Predavanje „Kako poboljšati erektilnu funkciju u starijoj životnoj dobi“ dr. Dinka Hauptmana

Predavanje „Kako poboljšati erektilnu funkciju u starijoj životnoj dobi“ dr. Dinka Hauptmana

U organizacije Podružnice Zagreb Hrvatskoga liječničkog zbora održano je predavanje pod nazivom „Kako poboljšati erektilnu funkciju u starijoj životnoj dobi“. U predavanju, kojeg je održao dr. Dinko Hauptman, urolog sa Klinike za urologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb, prikazani su statistički podaci istraživanja provedenog u Massachusettsu na uzorku od 639 muškaraca starijih od 45 godina koji pokazuju da samo 10 posto njih traži pomoć u vezi erektilne disfunkcije.

Dr. Hauptman svim je nazočnima prezentirao glavne rizične čimbenike erektilne disfunkcije, a to su šećerna bolest, bolesti prostate, periferne vaskularne bolesti, srčane tegobe, hiperlipidemija, visoki tlak i depresija. Zatim se osvrnuo na psihogene i organske uzročnike erektilne disfunkcije koji mogu biti vaskularni, neurogeni, hormonalni, ozljede, lijekovi, depresija, anksioznost ili stres. Taj se problem u većini slučajeva dobro liječi, a liječenje uključuje mijenjanje životnih navika, lijekove, psihosocijalno savjetovanje te specifične mogućnosti poput intrakavernozne injekcije i implantacije penilnih proteza.

Erektilna disfunkcija danas više nije tema o kojoj se ne priča, muškarci se obraćaju liječnicima za pomoć, a izbor terapije ovisi o životnom stilu i željama muškarca.

x

Check Also

PODRUŽNICA VINKOVCI – STRUČNI SKUP

Poziv HLZ 27.03.2023