Izdvajamo
Home / Iz rada Podružnica / Sve liječničke udruge Splitsko-dalmatinske županije u zajedničkoj proslavi blagdana i dodjeli odličja Hrvatskog liječničkog zbora

Sve liječničke udruge Splitsko-dalmatinske županije u zajedničkoj proslavi blagdana i dodjeli odličja Hrvatskog liječničkog zbora

Dugogodišnja uspješna suradnja svih liječničkih udruga Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske liječničke komore, Akademije medicinskih znanosti Hrvatske i Hrvatskog liječničkog sindikata, nastavila se kroz zajedničko blagdansko druženje u našem liječničkom domu u centru Splita 19. prosinca 2022.

U ugodnoj i opuštenoj, a nadasve kolegijalnoj atmosferi, odali smo zahvalu zaslužnim liječnicima i ustanovama s područja Splitsko-dalmatinske županije za zasluge u radu Hrvatskog liječničkog zbora, unapređenje medicinske struke i za zdravstvenu i humanitarnu djelatnost. Posebna zahvalnica dodijeljena je prof.prim.dr.sc. Vidi Čulić i prof.dr.sc. Vedranu Radoniću, zahvalnica prim. Mariji Bucat, prim.mr.sc. Nevenu Elezoviću, doc.dr.sc. Zrinki Jurišić, mr.sc.Tanji Kovačević, Marku Nevešćaninu, dr.med., izv.prof.dr.sc. Zenonu Pogoreliću i doc.dr.sc. Marion Tomičić. Diplomu je dobio Marko Rađa, dr.med. i Klinika za anesteziologiju, reanimaciju i intezivno liječenje KBC Split.  Povelja je dodijeljena prof.prim.dr.sc. Trpimiru Glavini i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. Odličje Ladislav Rakovac dobio je doc.dr.sc. Željko Bušić, dok su za začasne članove HLZ-a imenovani prim.mr.sc. Dubravko Furlan i mr.sc. Kazimir Milostić. Svečarski ton ovom druženju dao je muški pjevački zbor „Splitski liječnici pjevači“ kolopletom božićnih pjesama.

Blagdansko ozračje nastavilo se dva dana poslije u dupke punoj crkvi Gospe od zdravlja u Splitu na tradicionalnom božićnom koncertu koji „Splitski liječnici pjevači“ održavaju već više od 20 godina. Dvije pandemijske godine kratko su prekinule održavanje ovog koncerta, ali su ove godine nastavili  nastupati za Božić zajedno sa ženskim pjevačkim zborom „Zbor splitskih liječnica“, s posebnom gošćom, solisticom Anteom Benzon, pod ravnanjem izv. prof. art. Blaženka Juračića i uz glasovirsku pratnju Ante Milasa, prof. Nakon dvije godine pauze zbog pandemije COVID-19, pravo je zadovoljstvo bilo ponovno slušati odlične zborske izvedbe, od gregorijanskih napjeva do obrada tradicionalnih i modernih božićih pjesama. Naše kolegice i kolege, bez obzira na iscrpljujuće pandemijsko razdoblje u kojem su intezivno angažirani u zaštiti zdravlja pojedinca i populacije, pronašli su načina da nas obraduju i opuste notama kojima su svima zaželjeli sretan Božić te zdraviju i mirniju Novu 2023.!

 

Dopredsjednica Podružnice Split HLZ-a

Izv.prof.prim.dr.sc. Anamarija Jurčev Savičević

 

Autor fotografija: Fiodor Matoković

x

Check Also

Splitski liječnici pjevači na nastupu za pamćenje – jubilarnom koncertu povodom velikih 35 godina djelovanja

Splitski liječnici pjevači na nastupu za pamćenje – jubilarnom koncertu povodom velikih ...