Izdvajamo
Home / Sekcije / Posebna Rektorova nagrada Ljetnoj školi hitne medicine u Dubrovniku

Posebna Rektorova nagrada Ljetnoj školi hitne medicine u Dubrovniku

Ljetna škola hitne medicine u Dubrovniku projekt je u organizaciji EMSA-e Zagreb i Studentske sekcije HLZ-a koji se održava već 12 godina za redom. Cilj škole je učenje i vježbanje osnovnih vještina potrebnih u hitnoj medicini i prvoj pomoći kroz 5 radionica (osnovne kirurške vještine i tečaj šivanja, trauma radionice i scenariji, traumatska ozljeda mozga, hitna stanja u predijatriji),  različitih predavanja i ILS tečaj Europskog reanimatološkog društva. Školu je kroz godine uspješno pohađalo stotine studenata medicine iz Europe i svijeta.

Radionice vode predavači sa Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Saint Joseph’s Regional Medical Center New Jersey te prof. Maaret Castren, predsjednica Europskog reanimatološkog društva sa HUCS, Helsinki.

Uz obrazovno znanstveni dio škola se trudi pokazati ljepote Dubrovnika i okolice kroz slobodne aktivnosti koje uključuju organizirane izlete na otoke Lokrum i Lopud, razgledavanje Dubrovačkih zidina i grada te posjete Dubrovačkim ljetnim igrama.

Posebno je zadovoljstvo istaknuti kako je Ljetna škole hitne medicine ove godine nagrađena posebnom Rektorovom nagradom u kategoriji biomedicine i zdravstva. Jako smo ponosni što se naš naporan rad isplatio te smo dobili ovo priznanje kao potvrdu vrijednosti projekta u koji su kroz godine brojni članovi EMSA-e Zagreb i SSHLZ-a uložili toliko vremena i truda. Ovim putem bi se zahvalili Hrvatskom Liječničkom Zboru i Medicinskom fakultetu u Zagrebu na podršci te svim profesorima, predavačima, udrugama, članovima organizacijskog odbora i sudionicima koji su doprinijeli Ljetnoj školi hitne medicine u Dubrovniku.

Dodjela Rektorove nagrade za akademsku godinu 2014./2015. 18. lipnja 2015., članovi organizacijskog odbora (s lijeva na desno): Sven Samoščanec, Viktor Domislović, Iva Biondić, Hrvojka Janković, Krešimir Đapić i Goran Glodić.