Izdvajamo
Home / Iz rada Stručnih društava / 19. Stručno predavanje HDMLa “Liječnik i liječnička greška – tko je tko i što je što?”

19. Stručno predavanje HDMLa “Liječnik i liječnička greška – tko je tko i što je što?”

19. Stručno predavanje HDMLa održat će se u ponedjeljak 5. prosinca 2016.g. u Velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog doma, Šubićeva 9 s početkom u 18 sati.

Liječnik kao zdravstveni radnik u obavljanju djelatnosti i poslova svoje profesije izložen je različitim rizicima od kojih je najaktualnija liječnička pogreška. Počinjenje liječničke pogreške otvara prostor različitim vrstama odgovornosti liječnika kao zdravstvenog radnika, a to su kaznena, građanska, prekršajna, disciplinska i stegovna odgovornost. Liječnik u okviru svih prethodno navedenih odgovornosti mora biti svjestan važnosti svog položaja u sustavu zdravstva pri pružanju zdravstvenih usluga zdravstvene zaštite. Liječnik da bi bio oslobođen tereta tolikih odgovornosti i lišen straha od istih odgovornosti mora aktivno sudjelovati u razumijevanju i shvaćanju pravne pozicije svoje profesije i svog radnog mjesta, a što će postići integracijom i sustavnim izučavanjem medicinskog prava i njegovih instituta.

Nakon izlaganja predavači će biti na raspolaganju za diskusiju.

Predavači:
– Miran Cvitković, dr.med., predsjednik Povjerenstva za ostale liječničke djelatnosti HLK
– Mr.sc. Ante Klarić, dipl.iur., Hrvatska komora zdravstvenih radnika

Dolazak na predavanje HLK će bodovati sa 4 boda. Na predavanju mogu sudjelovati svi zainteresirani, uključujući i studente. Kotizacije NEMA!


*Fotografija preuzeta sa http://www.unsystemceb.org/

x

Check Also

Hrvatsko društva za vestibularnu rehabilitaciju Hrvatskog liječničkog zbora i Podružnica Vukovar Hrvatskog liječničkog zbora – stručni skup

VRVU23ProgramFinal