Izdvajamo
Home / Iz rada Stručnih društava / DAN CRVENIH HALJINA

DAN CRVENIH HALJINA

Poštovani,

i ovu godinu po peti, jubilarni puta, organiziramo javnozdravstvenu i edukativnu akciju “Dan crvenih haljina” sa ciljem osvješčivanja specifičnosti i značaja moždanog udara u žena. Akciju organizira HLZ i stručna društva HLZ: Hrvatsko neurološko društvo te Hrvatsko društvo za spolne razlike u neurologiji.  Surganizatori akcije u Zagrebu su Grad Zagreb, MEF Sveučilišta u Zagrebu i ŠNZ “Andrija Štampar”, a  akcija se održava pod pokroviteljstvom  Ministarstva zdravstva RH te predsjednika RH.

Pozivamo vas da sudjelujete u svim vidovima ove akcije u sklopu svojeg svakodnevnog stručnog rada kao i specifičnih programa vezanih uz moždani udar u žena, a voljeli bismo da na našoj web stranici objavite sve vaše aktivnosti ili načine obilježavanja ove akcije diljem Hrvatske.  Posebno  vas pozivamo da nazočite stručnom skupu koji će sa interdisciplinarnog aspekta govoriti o specifičnostima, prevenciji i zbrinjavanju posljedica moždanog udara u žena, te da svojom aktivnošću u raspravi doprinesete vrijednosti skupa.

U nastavku je program Stručnog skupa ” Muškarci su sa Marsa, žene su sa Venere” – interdisciplinarni pristup,  koji će se održati 2.veljače sa početkom u 13.sati u dvorani ” Miroslav Čačković” Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 3.

 

Srdačan pozdrav,

Prof. dr. sc. Zdravka Poljaković Skurić

Prof. dr. sc. Arijana Lovrenčić-Huzjan

 

[pdf-embedder url=”https://www.hlz.hr/wp-content/uploads/2023/01/programstrucniCH231.pdf” title=”programstrucniCH23(1)”]
x

Check Also

Official Announcement of Meeting – professional meeting of the Turkish Pediatric Society in cooperation with the Croatian Pediatric Society of CMA

This is information about the professional meeting of the Turkish Pediatric Society ...