Izdvajamo
Home / Iz rada Stručnih društava / Drage kolegice i kolege,

Drage kolegice i kolege,

s tugom Vas obavještavamo da nas je u 95. godini života, napustio, u subotu, 26. rujna 2020. godine, naš dugogodišnji uvaženi član, prim. Radoslav Škarica, dr. med., specijalist radiolog. Prim. Škarica obavljao je brojne dužnosti u tijelima HDUL HLZ-a.

Hvala mu za sve što je učinio za svoje pacijente, za Hrvatski crveni križ u kojem je bio više desetljeća vrlo istaknuti dužnosnik. Upravo kroz brojne djelatnosti HCK-a, osobito u tijeku više godišnje agresije na Hrvatsku 1991. – 1995., prim. Škarica i njegovi suradnici, bili su slamka spasa za mnoge u potrebi.

Osim liječničkih zadataka, prim. Škarica je od svojih srednjoškolskih dana bio trajno povezan uz športske aktivnosti od nogometa do hokeja na travi. U hokeju na travi bio je vratar, državni reprezentativac, sudac, trener, dužnosnik. Za opisane pothvate bio je nagrađen i odlikovan mnogim priznanjima u svakom od navedenih polja.

O životu i djelu prim. Radoslava Škarice, obilje podataka naći ćete u priloženom članku g. Eduarda Hemara ‘Prim. Radoslav Škarica, radiolog i hokejaš na travi’, Liječničke novine, 2014., br. 134., vol. 24., str. 83 – 85.

Naknadno ćemo Vas obavijestiti o sprovodu prim. Škarice.

Mir i pokoj mu vječni!

Vaš,

HDUL HLZ-a

[pdf-embedder url=”https://www.hlz.hr/wp-content/uploads/2020/09/LN-134-za-web-prim.-Radoslav-Škarica-str.-83-84-85-1.pdf” title=”LN-134-za-web, prim. Radoslav Škarica, str. 83, 84, 85 (1)”]

 

x

Check Also

POZIV NA PREDAVANJE  u organizaciji HDUL HLZ – NOVOSTI  U  LIJEČENJU  OBOLJELIH  OD  ŠEĆERNE  BOLESTI – 03.10.2023. U 17.30H

POZIV NA PREDAVANJE  u organizaciji HDUL-a, u utorak , 3. listopada, u ...