Izdvajamo
Home / Iz rada Stručnih društava / EU projekt EXPPAND- suradnja Medicinskog fakulteta u Zagrebu i HLZ

EU projekt EXPPAND- suradnja Medicinskog fakulteta u Zagrebu i HLZ

U Zagrebu, 23. kolovoza 2019. službeno počinje Ljetna škola “Klinička prehrana i dijetoterapija” koja je dio EU projekta pod nazivom EXPPAND. Ljetnu školu u trajanju 5 dana pohadjaju studenti Medicinskog i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a predavači su istaknuti stručnjaci na području kliničke prehrane i nutricionizma iz Europe i Hrvatske.

Projekt EXPPAND razvijen je s ciljem poboljšanja kvalitete visokoga školstva u Republici Hrvatskoj, poglavito povećanja konkurentnosti te lakšem i kvalitetnijem zapošljavanju studenata u budućnosti.

U svrhu internacionalizacije studija i mobilnosti studenata u sklopu visokoga obrazovanja, Hrvatski liječnički zbor prepoznat je kao važan partner Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prilikom provođenja ovog projekta. Osim HLZ-a bitno je istaknuti da su partneri i Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Stomatološki fakultet, Farmaceutsko-biokemijski fakultet te Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Projekt EXPPAND nudi svoj doprinos u rješavanju spomenutih problema kroz razvoj i provedbu dva nova programa na engleskom jeziku: 1. izborni predmet „Eksperimentalna farmakologija i patologija“ te 2. ljetna škola „Klinička prehrana i dijetoterapija” u trajanju od 2018. do 2021. godine.

Projekt EXPPAND, u cijelosti je financiran sredstvima Europskoga socijalnog fonda.

U nastavku se nalazi program Ljetne škole.

[pdf-embedder url=”https://www.hlz.hr/wp-content/uploads/2019/08/exppand-SCHOOL-program2019.pdf” title=”exppand SCHOOL program2019″]
x

Check Also

POZIV NA PREDAVANJE  u organizaciji HDUL HLZ – NOVOSTI  U  LIJEČENJU  OBOLJELIH  OD  ŠEĆERNE  BOLESTI – 03.10.2023. U 17.30H

POZIV NA PREDAVANJE  u organizaciji HDUL-a, u utorak , 3. listopada, u ...