Izdvajamo
Home / Iz rada Stručnih društava / KONGRES HD ZA ŠKOLSKU I SVEUČILIŠNU MEDICINU – 29.9.-2.10.2022. U SPLITU

KONGRES HD ZA ŠKOLSKU I SVEUČILIŠNU MEDICINU – 29.9.-2.10.2022. U SPLITU

Hrvatsko društvo za školsku i sveučilišnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora u suradnji s Europskim udruženjem za školsku i sveučilišnu medicinu (European Union for School and University Health and Medicine, EUSUHM) organizira međunarodni kongres, pod nazivom 21st Congress of European Union for School and University Health and Medicine „School and adolescent helath priorities, rethinking-redefining-responding“, koji će se održati od 29. rujna do 2. listopada 2022. godine u Splitu (https://eusuhm2022.conventuscredo.hr/).

Teme kongresa su odabrane u skladu s vodećim javnozdravstvenim problemima školske djece i mladih. Specifične okolnosti u kojima živimo su doprinijele uočavanju zdravstvenih prioriteta u ovoj populaciji te imamo zadatak da na njih primjereno odgovorimo. Ugledni stručnjaci iz inozemstva i Hrvatske će kroz svoja izlaganja, okrugle stolove i rasprave dati svoja viđenja i potencijalna rješenja suvremenih problema školske djece i mladih. Kongres će biti usmjeren na izazove odrastanja s kojima se susreću zdrava djeca i mladi, probleme s kojima se tijekom svog odrastanja i školovanja susreću djeca i mladi sa zdravstvenim teškoćama, ali i na nadstandardne mjere koje su dodana vrijednost u očuvanju njihova zdravlja. Na Kongresu će biti nazočni stručnjaci različitih profila iz različitih Institucija, koji aktivno provode i planiraju mjere prevencije, liječenja i rehabilitacije.

x

Check Also

POZIV NA PREDAVANJE  u organizaciji HDUL HLZ – NOVOSTI  U  LIJEČENJU  OBOLJELIH  OD  ŠEĆERNE  BOLESTI – 03.10.2023. U 17.30H

POZIV NA PREDAVANJE  u organizaciji HDUL-a, u utorak , 3. listopada, u ...