Izdvajamo
Home / Događanja / . kongres Hrvatske Alzheimer alijanse – Zajedno za boljitak osoba s demencijom – online od 19. do 21. svibnja 2021. godine.

. kongres Hrvatske Alzheimer alijanse – Zajedno za boljitak osoba s demencijom – online od 19. do 21. svibnja 2021. godine.

Poštovani/a,

sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da će se 1. kongres Hrvatske Alzheimer alijanse Zajedno za boljitak osoba s demencijom na kojem će se okupiti zdravstveni djelatnici, znanstvenici, nastavnici i istaknuti predstavnici iz sektora skrbi, održati online od 19. do 21. svibnja 2021. godine.

Kongres organizira Klinika za psihijatriju Vrapče, u sklopu koje djeluje Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi, a jedna je od aktivnosti EU projekta „Podizanje kompetencija zdravstvenih radnika za potrebe osoba s demencijom u cilju prevencije napredovanja bolesti i delirija“.

Teme Kongresa su: 1. rana dijagnoza bolesti; 2. farmakološko liječenje AB; 3. istraživanja na području AB; 4. dostupnost antidementiva i pristup socijalnim naknadama i uslugama; 5. moderni modeli zdravstvene skrbi za AB; 6. razvoj socijalnih ustanova za starije i nemoćne osobe; 7. razvoj palijativne skrbi za osobe s demencijom te 8. borba protiv stigme AB.

Pozivamo članove Vašeg stručnog društva – medicinske djelatnike, znanstvenike i pripadnike sektora skrbi da prijave svoje kongresno priopćenje ili poster, ili sudjeluju kao slušači pozvanih predavanja eminentnih domaćih i stranih stručnjaka, na simpozijima, panelima i okruglim stolovima.

Kongresni sažetci će biti objavljeni u suplementu časopisa Neurologia Croatica, a sudjelovanje na Kongresu je bez kotizacije.

Prijaviti sudjelovanje možete putem linka – http://stop-delirij.eu/prijava-za-sudjelovanje/

Prijaviti sažetak za usmeno priopćenje možete putem linka – http://stop-delirij.eu/prijava-sazetka/

Sve aktualne informacije o Kongresu dostupne su na mrežnoj stranici www.stop-delirij.eu

Ne propustite priliku za umrežavanje i osnaživanje znanstvenih i stručnih aktivnosti u borbi s demencijom koje ima vaše stručno društvo ili udruga.

Dobrodošli na 1. kongres Hrvatske Alzheimer alijanseZajedno za boljitak osoba s demencijom i iskoristite priliku za poboljšanjem vidljivosti vaših stručnih ili znanstvenih napora te sudjelujte u izradi zajedničkih smjernica strategije za borbu protiv Alzheimerove bolesti.

S poštovanjem,

 

Prof. prim. dr. sc. Ninoslav Mimica,  dr. med., IFAPA

Voditelj Referentnog centra MZ RH za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi

Predsjednik Hrvatskog društva za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi HLZ-a

 

1. kongres HAA-Obavijest za HLZ-sva strucna drustva
x

Check Also

MULTIDISCIPLINARNI TEČAJ – ZAJEDNO DO ORALNOG ZDRAVLJA

Klinička bolnica Dubrava, Zagreb 22. svibnja 2023. godine 11.00 – 19.00 sati ...