Izdvajamo
Home / Iz rada Stručnih društava / Poziv na stručno predavanje „Ljudsko zubalo u određivanju identiteta“

Poziv na stručno predavanje „Ljudsko zubalo u određivanju identiteta“

P O Z I V
na stručno predavanje

„Ljudsko zubalo u određivanju identiteta“

Predavač bit će

Prof. dr. sc. Hrvoje Brkić, dr. med. dent., specijalist dentalne i oralne patologije s parodontologijom, predstojnik Zavoda za dentalnu antropologiju i pročelnik Katedre za forenzičku stomatologiju Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Hrvatska liječnička komora bodovat će predavanje sukladno Pravilniku
Radujemo se susretu!

SAŽETAK: Dentalna identifikacija odnosno postizanje identiteta ljudskih ostataka, a temeljenih na prepoznatljivosti zuba jedan je od četiri osnovna dijela Forenzične stomatologije.

Prema INTERPOLU zubi su prvi, najbrži i najjeftiniji način koji se koristi u klasičnim forenzičnim postupcima u pojedinačnim i masovnim stradavanjima ljudi.

Velike masovne tragedije uzrokovane prirodnim katastrofama, prometnim nesrećama, terorističkim napadima i ratovima imaju za posljedicu smrt velikog broja ljudi.
Ljudske ostatke je potrebno identificirati, a jedan od klasičnih forenzičkih postupaka je dentalna identifikacija.

Kroz ovo predavanje vidjet ćemo sve tehnike dentalne identifikacije koje su se koristile u dosadašnjim masovnim tragedijama u RH i u svijetu. Također će biti prikazane tehnike za procjenu dentalne dobi na živim osobama nepoznatog identiteta od kojih su danas najčešći migranti i azilanti.

x

Check Also

MULTIDISCIPLINARNI TEČAJ – ZAJEDNO DO ORALNOG ZDRAVLJA

Klinička bolnica Dubrava, Zagreb 22. svibnja 2023. godine 11.00 – 19.00 sati ...