Izdvajamo
Home / Iz rada Stručnih društava / Predstavljena treća knjiga Hrvatskog društva umirovljenih liječnika: “Liječnici u trećoj dobi”

Predstavljena treća knjiga Hrvatskog društva umirovljenih liječnika: “Liječnici u trećoj dobi”

Knjiga “Liječnici u trećoj dobi” predstavljena je u utorak u velikoj dvorani Hrvatskoga liječničkog zbora koju su zajedničkim snagama uredili vrlo aktivni članovi Hrvatskog društva umirovljenih liječnika Hrvatskoga liječničkog zbora. Treća je to njihova izdana knjiga povodom 30. obljetnice rada Društva u koju je uloženo mnogo truda, volje i kreativnosti mnogih članova. Kao što to naglašava predsjednik Hrvatskog društva umirovljenih liječnika,  prim. mr. sc. Peter Brinar, „knjiga je jedan od najvažnijih uradaka intelektualnog rada, značajan trajan i vrijedan dokument o opstojnosti jedne generacije umirovljenih liječnika“, tako i ova knjiga svjedoči o iznimnoj aktivnosti svih članova i njihovoj velikoj želji da svoja iskustva i misli prenesu mlađim generacijama. Kao glavni i odgovorni urednik potpisuje se prof. dr. sc. Janko Hančević, dr. med., a u knjizi se nalaze radovi i članci preko 36 autora o aktualnim temama i socijalnim pitanjima treće dobi.

Knjiga je podijeljena u šest tematika, pa se tako mogu pronaći stručni radovi na temu psihogerijatrije, Parkinsonove i Alzheimerove bolesti, cerebrovaskularnih tegoba i mnogih drugih. Osim stručnih tema, knjiga obuhvaća uspomene i doživljaje, putopise i eseje, književne priloge, anegdote i šale, zanimljivosti iz društvenog života Društva te posebnu cjelinu koja govori o indijskoj medicini. Mnogo je vremena i pažnje uloženo u ovo posebno izdanje povodom 30. obljetnice postojanja Društva, a svi njegovi članovi mogu biti ponosni na to što ostavljaju neizbrisiv trag jednog vremena.

Za kraj, prof. dr. sc. Zvonimir Kaić nazočnima je prezentirao kratak pregled povijesnog razvoja Podružnice Zagreb Hrvatskoga liječničkog zbora koja će ove godine obilježiti 170 godina rada i postojanja.

x

Check Also

Official Announcement of Meeting – professional meeting of the Turkish Pediatric Society in cooperation with the Croatian Pediatric Society of CMA

This is information about the professional meeting of the Turkish Pediatric Society ...