Izdvajamo
Home / Iz rada Stručnih društava / U Vukovaru održan tečaj trajne medicinske izobrazbe ˝Vestibularna rehabilitacija˝

U Vukovaru održan tečaj trajne medicinske izobrazbe ˝Vestibularna rehabilitacija˝

U sklopu obilježavanja 160. obljetnice osnutka vukovarske bolnice kao sjedišta Hrvatskog društva za vestibularnu rehabilitaciju Hrvatskog liječničkog zbora u subotu (28. listopada), u hotelu ˝Lav˝, održan je tečaj trajne medicinske izobrazbe ˝Vestibularna rehabilitacija˝, s međunarodnim sudjelovanjem. Tečaju je prisustovalo devedesetak sudionika iz podučja medicine i fizikalne terapije.
Tečaj je svečano otvoren uvodnom riječi doc.dr.sc. Siniše Maslovare, otorinolaringologa i audiologa, predsjednika Hrvatskog društva za vestibularnu rehabilitaciju HLZ-a te zamjenika ravnateljice Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana. Uslijedio je govor ravnateljice Opće županijske bolnice i bolnice hrvatskih veterana Vesne Bosanac.dr.med, kao i ostalih predstavnika organizatora i pokrovitelja.
U sklopu tečaja, održane su prezentacije i radionice uglednih stručnjaka iz Hrvatske, Srbije, BiH i Danske, predstavljajući najnovije spoznaje s područja vestibularne rehabilitacije i poremećaja ravnoteže.
Nakon završetka znanstvenog dijela skupa, sudionici tečaja su imali priliku prisustvovati obilasku muzeja Vučedolske kulture, a edukativni dan je zaokružen svečanom večerom u novopokrenutoj Vinariji Papak u prekrasnome Iloku.
Hrvatsko društvo za vestibularnu rehabilitaciju HLZ-a ovim putem zahvaljuje svim sudionicima na sudjelovanju. Iznimno nam je drago što ste se odazvali našem pozivu i učinili ovaj događaj sadržajnijim, a time sve sudionike tečaja, kao i nas organizatore bogatijim za još jedno vrijedno iskustvo.

Anamarija Šestak
specijalizant otorinolaringologije
Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana

 

[huge_it_gallery id=”10″]
x

Check Also

Prehrambenogerontološke norme – primjer hrvatske uspješne prakse

https://youtu.be/pQuW2V5JVtc