Izdvajamo
Home / Životopis / doc.dr.sc. Siniša Maslovara, dr.med. – član Glavnog odbora

doc.dr.sc. Siniša Maslovara, dr.med. – član Glavnog odbora

doc.dr.sc. Siniša Maslovara, dr.med., rođen 24. lipnja 1957. Djetinjstvo provodi u Iloku, gdje završava opću gimnaziju, započetu u Splitu. Specijalizaciju je završio 1992. god. u Kliničkoj bolnici “Sestre milosrdnice”, u Zagrebu uz nekoliko dužih i kraćih prekida zbog ratnih događanja u Republici Hrvat­skoj.

Kao djelatnik Opće bolnice Vukovar, od listopada 1922. do listopada 1999. god., temeljom čl. 8. Uredbe o zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenom osiguranju u slučaju ratnog stanja i ne­posredne ugroženosti neovisnosti i jedinstve­nosti Republike Hrvatske, bio je privremeno raspoređen u ORL odjel Kliničke bolnice Split. Po povratku u Vukovar tijekom Procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, radi kao voditelj ORL djelatnosti, a od 2000. god. pa sve do danas obnaša funkciju predsjednika Stručnog vijeća i zamjenika ravnatelja Opće županijske bolnice Vukovar.

Specijalizaciju je završio 1992. god. u KBC “Sestre milosrdnice”, u Zagrebu, gdje je 2007. god. položio i subspecijalistički ispit te tako stekao zvanje otorinolaringolog, uža specijalizacija – audiologija. Magistarski rad “Liječenje iznenadnih nagluhosti hiperbaričnom oksigenacijom”  obranio je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 2001. god. Doktorski rad s temom “Utjecaj farmakoterapijskog i rehabilitacijskog načina liječenja benignog paroksizmalnog pozicijskog vertiga na brzinu oporavka i kvalitetu života oboljelih” obranio je 2009. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku.

Od siječnja 2014. god. docent je na Katedri za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta “Josipa Jurja Strossmayera” u Osijeku.

Objavio je veći broj znanstvenih radova u međunarodno priznatim znanstvenim publikacijama te tri knjige-udžbenika. Osnivač je i prvi predsjednik Hrvatskog društva za vestibularnu rehabilitaciju HLZ. Dugogodišnji je član Glavnog odbora i Povjerenstva za međunarodnu suradnju HLZ. U nastavu Postdiplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku uvodi predmet “Otoneurologija”, a na Veleučilištu “Lavoslav Ružička“ u Vukovaru kolegij “Vestibularna rehabilitacija”. Posljednje desetljeće intenzivno se bavi dijagnostikom i liječenjem vrtoglavica. Organizirao je četiri tečaja trajne medicinske izobrazbe I. kategorije s međunarodnim sudjelovanjem “Nove spoznaje u dijagnostici i liječenju vrtoglavica” u Osijeku i održao brojna predavanja na ovu temu u zemlji i inozemstvu. Polikliniku za ORL Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana pretvorio je u neformalni regionalni centar za dijagnostiku i liječenje vrtoglavica.