S ponosom objavljujemo kako je dugodišnja delegatkinja Glavnog odbora HLZ-a ispred Podružnice Šibenik HLZ-a, dr. Danći Mihovilčević objavila edukativnu slikovnicu o pripremi djece za anesteziju. Slikovnicu, objavljenu u nakladi Hrvatskog liječničkog zbora – Podružnice Šibenik, na Glavnom odboru HLZ-a održanom 15. rujna 2023. predstavila je njena autorica, Danći Mihovilčević, dr. med., spec. anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja, uži spec. intenzivne medicine.
Vođena dugogodišnjim iskustvom anesteziologa, autorica je posvetila veliku pažnju izradi slikovnice s ciljem da pomogne djeci i roditeljima u pripremi za situacije koje zahtijevaju odlazak u bolnicu, na operacijski zahvat ili dijagnostički postupak u općoj anesteziji, s obzirom da takvi trenuci mogu biti izrazito stresni kako za djecu tako i za roditelje.
Dr. Mihovilčević smatra kako je važno da djeca i roditelji budu informirani i pripremljeni na najbolji mogući način kako bi smanjili strah i tjeskobu koje mogu osjećati u takvim situacijama. Naglasila je da postavljanje pitanja i razgovor s liječnicima može pomoći roditeljima da se osjećaju opuštenije, što će u konačnici pomoći i djetetu. Također, igra s djetetom i otvoreni razgovor mogu umanjiti njegov strah od anestezije.
Slikovnica je izvrsno edukativno štivo za bolnice, dječje vrtiće i osnovne škole. Može se nabaviti preko Hrvatskoga liječničkog zbora po cijeni od 5,00 eura.

Čestitamo!