Izložba Naličje grada prije 100 godina: fotografije iz zbirki liječnika Vladimira Ćepulića i Luje Thallera

10.04.2024Iz središnjice

Izložba Naličje grada prije 100 godina: fotografije iz zbirki liječnika Vladimira Ćepulića i Luje Thallera

Izložba Naličje grada prije 100 godina: fotografije iz zbirki liječnika Vladimira Ćepulića i Luje Thallera koju su organizirali Hrvatski muzej medicine i farmacije i Odsjek za povijest medicinskih znanosti HAZU u povodu 150. obljetnice Hrvatskoga liječničkog zbora, a koja se održava u Etnografskom muzeju u Zagrebu od 21. ožujka do 19. svibnja 2024., izvrsno je popraćena u medijima.
Najavu izložbe objavile su novine Jutarnji list, Večernji list i Telegram.

https://www.jutarnji.hr/kultura/art/pogledajte-do-sada-nevidene-fotografije-zagreba-pokazuju-kako-se-tesko-zivjelo-ne-tako-davno-15438500

https://www.vecernji.hr/kultura/prvi-put-pokazane-fotografije-socijalne-bijede-zagreba-1754849

https://www.telegram.hr/kultura/ovako-je-izgledao-zagreb-prije-stotinu-godina-fotografije-bijede-i-siromastva-po-prvi-put-otkrivaju-strasno-nalicje-grada/

Opširniji prikaz izložbe objavio je novinar Boris Orešić u nacionalnom magazinu Globus, broj 1603 od 3. 4. 2024., str. 54-59.

Ujedno najavljujemo i predavanje prim. Nevena Miculinića, predsjednika Hrvatskoga pulmološkog društva i rizničara HLZ-a pod nazivom „Tuberkuloza – bolest civilizacija“ u sklopu izložbe Naličje grada prije 100 godina: fotografije iz zbirki liječnika Vladimira Ćepulića i Luje Thallera.