Liječnički bal obilježio 150 godina Hrvatskoga liječničkog zbora

27.02.2024Iz središnjice

Liječnički bal obilježio 150 godina Hrvatskoga liječničkog zbora

U subotu, 24. veljače 2024., nakon četiri godine pauze, Liječnički bal u organizaciji Hrvatskoga liječničkog zbora ponovno je bio centralni događaj s humanitarnim ciljem – prikupljanjem sredstava za podršku važnim zdravstvenim inicijativama. Ovogodišnji prihod namijenjen je Klubu Škole Narodnog zdravlja Andrije Štampara, projektu Medicinskog fakulteta i Hrvatskog liječničkog zbora, s fokusom na daljnje unaprjeđenje zdravstvenog sustava.
Na samom početku svečanog događaja, uzvanicima se obratio domaćin, predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora, prof. dr. sc. Željko Krznarić, dr. med.
Liječničkom balu prisustvovao je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović s pratnjom, suprugom prof. dr. sc. Sanjom Musić Milanović. Manifestacija se odvijala u zagrebačkom hotelu Esplanade te je obilježavala važnu obljetnicu – 150 godina od osnivanja Hrvatskog liječničkog zbora.
Predsjednik Milanović istaknuo je tijekom obraćanja značajnost 150. godišnjeg razdoblja u povijesti nacije te se osvrnuo se na povijesne okolnosti u kojima je nastao Sbor liječnikah kraljevine Hrvatske i Slavonije. Predsjednik Republike Hrvatske naglasio je važnost Hrvatskoga liječničkog zbora kao jedne od starijih strukovnih udruga u Europi.
Ministar zdravstva, profesor Vili Beroš sa suprugom Jasminkom Beroš, također je bio dionik ove svečanosti. Liječničkom balu prisustvovali su i brojni drugi uglednici iz zdravstvenog, ali i iz sfere medijskog i društvenog života.
Program su vodili Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a okupljene su zabavljali Robert Mareković i Swingersi te Neno Belan, kao i brojni drugi izvođači zaduženi za kulturno-umjetnički program.